NOVI PROBLEMI

Kultno ZG kino: Zbog velikih oborina prokišnjava nam strop, otkazujemo sve projekcije!

Ilustrativna fotografija, publika

 Ranko Suvar/Cropix
To je jedan od rijetkih preostalih prostora u Zagrebu u kojima se može pogledati film, a da nije riječ o multipleksu

Dragi naši posjetitelji, zbog velikih oborina prokisnuo nam je strop u projekcijskoj kabini, javili su na Facebooku iz popularnog zagrebačkog kina, Kinoteke.

Situacija se, nastavljaju, "može sanirati tek nakon što kiša prestane padati pa iz predostrožnosti otkazujemo projekcije koje smo najavili za danas i sutra, 11. i 12. ožujka. Žao nam je zbog neugodnosti izazvanih ovom situacijom, a za daljnje informacije o programu pratite naš web i društvene mreže".

Zgrada u kojoj se nalazi dvorana izgrađena je 1941. godine, a od samoga početka u njoj se prikazuju filmovi. Kasnije prostorom upravlja Centar za film i filmsku kulturu Narodnoga sveučilišta Grada Zagreba. Od 1974. godine na velikom ekranu prikazuje se kinotečni program u suradnji s tadašnjom jugoslavenskom Kinotekom.

Nakon prekida te suradnje tijekom Domovinskoga rata prostorom upravlja Filmoteka 16 odnosno Zagreb film. Nakon njihova spajanja počinje se prikazivati suvremeni repertoarni program. Pritom se za prikazivanje u Kinoteci biraju isključivo kvalitetni naslovi.

Kinoteka je i jedno od rijetkih preostalih prostora u Zagrebu, u kojima se može pogledati film, a da nije riječ o multipleksu.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:35