STREAMING

Koreanci za Netflix adaptirali ‘Male žene‘. Ovaj književni klasik prvi je put adaptiran u tzv. K-dramu

Little Women, Netflix

Serija će imati ukupno dvanaest epizoda, a prva se pokazuje ovu subotu, 3. rujna

"Male žene", roman američke spisateljice Louise May Alcott, objavljen 1868. godine smatra se jednim od klasika američke književnosti, a adaptiran je u raznim medijima više puta. Po prvi put u povijesti, priča će biti adaptirana u tzv. "K-dramu" za Netflix, a dolazi u rujnu 2022. godine.

Kako je i naslutiti iz samog naziva žanra, K-drama je žanr dramske televizijske serije na korejskom jeziku, snimljene u Južnoj Koreji, a ovu je adaptaciju književnog klasika režirao Kim Hee Won, koji je prethodno radio na projektima dobro znanima ljubiteljima korejskog filma i serije, kao što su "Vincenzo", "Money Flower" i "Fated to Love You". Adaptaciju serije potpisuje scenarist Jung Seo Kyung, koji je prethodno napisao scenarije za "The Handmaiden", "Mother" i "Thirst".

Iako se isprva mjesecima pisalo da južnokorejska adaptacija "Malih žena" dolazi na Netflix u subotu, 27. kolovoza 2022. godine, kao što i svi već znamo, datumi izlaska podložni su promjenama, pa će tako prva epizoda serije debitirati na Netflixu u subotu, 3. rujna ove godine. Glavne tri glumice bit će vrlo poznate Netflixovim pretplatnicima koji često streamaju Netflixov k-dramski sadržaj, a to su Kim Go Eun, Nam Ji Hyun i Park Ji Hoo.

Serija će imati ukupno dvanaest epizoda, a nove epizode će izlaziti dva puta tjedno, subotom i nedjeljom, kroz ukupno šest tjedana, a svaka epizoda će imati približno trajanje od 60 minuta. Finale serije će se emitirati u nedjelju, 9. listopada.

Za one koji nisu čitali književni klasik ili pogledali neku od adaptacija, uključujući neku od BBC-jevih serija, japansku ekranizaciju ili pak mjuzikl, "Male žene" (Little Women) uzbudljiva je priča o tri bliske sestre koje su odrasle u siromaštvu te su upletene u veliki incident zbog kojeg se suočavaju se s najbogatijom obitelji u zemlji.

LITTLE WOMEN

K-drama, jedna sezona

R: Kim Hee Won

NETFLIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:54