ZMAJEVA KUĆA

Milijunska publika nove HBO-ove fantasy serije nakratko je strušila streaming

Emma D‘Arcy, ‘Zmajeva kuća‘

 Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia
Tehničke su teškoće, piše The Hollywood Reporter, vjerojatno uzrokovane ogromnim brojem gledatelja. Probleme su imali i gledatelji u Hrvatskoj

Otkad su pokrenute, HBO Max streaming aplikacije naišle su na niz pritužbi, piše The Verge, no ipak uspjele su izdržati premijere filmova poput "Teneta" Christophera Nolana, filma o superjunakinji "Wonder Woman", znanstveno-fantastične serije "Westworld" pa čak i četvrtog nastavka voljene franšize "Matrix".

No, nisu izdržali R.R. Martina, kako se čini. Naime, premijera HBO-ove najnovije uzdanice "Zmajeva kuća", temeljene na djelu R.R. Martina, susrela se, kažu, s poteškoćama. Dio gledatelja prvu je epizodu pogledao bez problema, no neki gledatelji tvrde da je aplikacija pala ili se zamrznula tek što je prikazana teaser najava.

Tehničke su teškoće, piše The Hollywood Reporter, vjerojatno uzrokovane ogromnim brojem gledatelja nove epske fantasy drame.

Slične poteškoće pri povezivanju na HBO-u zabilježene su i tijekom premijera kasnijih sezona originalne serije "Igre prijestolja", navodi Collider.

Prema izvještajima s Twittera i Reddita čini se da je, prenosi The Verge, najviše problema primijećeno kod ljudi koji koriste platformu Amazon Fire Tv ili Fire Stick.

Kao jedno od rješenja za gledatelje koji nisu mogli dočekati iskustvo praćenja priče o kući Targaryen The Verge je naveo stvaranje novog profila. Neki su pojedinci, kažu, s tom strategijom imali uspjeha.

Chris Willard iz HBO-a, piše The Verge, tvrdi da su milijuni pretplatnika HBO-a Max uspješno gledali ‘Zmajevu kuću‘ te večeri, no napominje i da su svjesni poteškoća s kojima se susreo mali dio korisnika koji su se pokušali povezati putem Fire Tv uređaja. Poteškoće zabilježene kod navedenih korisnika pokušavaju se razriješiti, dodao je tada u izjavi.

Spomenuti Amazon dom je najavljene fantasy drame "Gospodar prstenova: prstenovi moći" (The Lord of the Rings: The Rings of Power), koju mnogi smatraju rivalom "Zmajeve kuće", piše THR.

Iste su probleme primjetili i gledatelji u Hrvatskoj, koji su gledali "Zmajevu kuću".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:24