STARMAX / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Nije imala izbor

Borba glumice još nije gotova: 'Primila sam agresivnu dozu kemoterapije koja me umalo stajala života'

Selma Blair godinu se dana liječila od multiple skleroze, no simptomi su bili sve gori i gori. Kako nije imala izbora, morala je uzeti kemoterapiju, ali liječnici su je upozorili da će ovakva vrsta terapije možda imati najgori mogući ishod.

Selma Blair godinu se dana liječila od multiple skleroze, no simptomi su bili sve gori i gori. Kako nije imala izbora, morala je uzeti kemoterapiju, ali liječnici su je upozorili da će ovakva vrsta terapije možda imati najgori mogući ishod.

Glumici Selmi Blair (46) prije gotovo godinu dana dijagnosticirana je autoimuna bolest multipla skleroza i unatoč intenzivnom liječenju, otkrila je da joj je ponestalo mogućnosti za ublažavanje jake boli i fizičkih poteškoća koje dolaze s tom bolešću. Sve ovo vrijeme je na društvenim mrežama s fanovima dijelila detalje svojeg psihičkog i fizičkog stanja, no sredstva za ublažavanje simptoma nisu joj pomagala i svakim se danom osjećala gore.

Multipla skleroza je upala središnjeg živčanog sustava u kojoj imunološki sustav napada mijelin, odnosnu bijelu tvar koja oblaže živčane niti i stanice te omogućuje prijenos podražaja. Kako bi "resetirala" svoj imunološki sustav i obnovila matične stanice, liječnici su Selmi preporučili presađivanje stanica i agresivnu dozu kemoterapije koja se inače daje pacijentima oboljelima od raka, no to rješenje joj se i nije baš svidjelo.

Los Angeles, CA  - *EXCLUSIVE*  - Actress and mother Selma Blair is joined by her doting boyfriend for a juice run in LA. The lovely couple sip on their beverages and Selma holds onto her beau's arm.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 476091774, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Osvaldo / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Osvaldo / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Selma Blair i dečko David Lyons

"Nisam imala namjeru uzeti tu terapiju jer nisam htjela uništiti svoje tijelo, odnosno ono što je od njega ostalo. Zašto bih u svoje tijelo stavljala tu užasnu drogu, kemoterapiju? Pa nemam rak", rekla je Selma, dodavši da nije imala opcije pa je uzela manju dozu kemoterapije točno prije transplantacije matičnih stanica.

"Odmah sam osjetila olakšanje pa su mi preporučili da nastavim s tim, ali s velikim rizikom. Rekli su mi da polako počnem planirati svoju smrt. Prenijela sam sve to svome sinu koji je rekao da želi da me kremiraju. Dobila sam više kemoterapije nego pacijenti koji imaju rak, ali matične stanice pomogle su mi da preživim terapiju", otkrila je glumica.

Sada se trenutno oporavlja i veseli se što će ponovno moći pustiti kosu. Zvijezda filmova "Okrutne namjere", "Plavuša s Harvarda" i "Hellboy" otkrila je da su joj se prvi simptomi bolesti počeli pojavljivati 2011. godine, iste godine kada je dobila sina Arthura Sainta Bleick. On i njegov otac, Selmin bivši partner Jason Bleick te njezin sadašnji dečko, 43-godišnji australski glumac David Lyons pružaju joj svu moguću podršku. "Svoju bolest ne gledam kao tragediju. Stalno govorim sebi da ću živjeti na način koji će biti svijetli primjer za mog sina", poručuje hrabra glumica.

Studio City, CA  - *EXCLUSIVE*  - Selma Blair steps out for a cold Brew coffee at Alfred Coffee house in Studio City. The star, who is battling multiple sclerosis, appears to be showing signs of improvement during her ongoing health battle.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 472671121, License: Rights-managed, Restrictions: Do Not Edit or Delete, Model Release: no, Credit line: ZListR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
ZListR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Selma Blair morala je uzeti kemoterapiju prije transplantacije matičnih stanica.

Linker
26. travanj 2024 10:15