ANGELA WEISS AFP
Bez krova nad glavom

Harry i Meghan vratili ključeve raskošne kuće. Sada i službeno ne posjeduju ništa u Engleskoj

Gotovo je, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa konačno su ispraznili kuću Frogmore Cottage koju im je na korištenje dala pokojna kraljica Elizabeta II, no kralj Charles III poništio je tu odluku.

Gotovo je, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa konačno su ispraznili kuću Frogmore Cottage koju im je na korištenje dala pokojna kraljica Elizabeta II, no kralj Charles III poništio je tu odluku.

Princ Harry i njegova supruga, Meghan Markle, trebat će sklopiti „privatni dogovor” s kraljem Charlesom III žele li odsjedati u kraljevskim kućama kada borave u Velikoj Britaniji, objavio je The Sun. Vojvodski par je, naime, konačno u potpunosti napustio kuću Frogmore Cottage koja im je bila dana na korištenje te je i posljednja njihova imovina iz kuće otpremljena u njihov dom u Kaliforniji. Vratili su i ključeve kuće i to šest mjeseci nakon što su službeno „dobili nogu” iz Frogmorea. Učinili su to prije postavljenog roka te su ostali bez „baze” u Harryjevoj domovini. Sljedeći puta kada dođu, morat će odsjesti u hotelu ili kod prijatelja, jer malo je vjerojatno da će ih ugostiti u kraljevskim objektima s obzirom na nesuglasice, a i na proklamirano smanjenje troškova kraljevske obitelji, piše Daily Mail.

image

Harry i Meghan više ne stanuju ovdje: Frogmore Cottage

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Vojvodski par ostao je bez kraljičinog vjenčanog dara

JOHN STILLWELL AFP

Obavijest o deložaciji iz Frogmorea, šarmantne kuće s pet spavaćih soba, Sussexi su dobili u siječnju, samo koji dan nakon objavljivanja Harryjevih memoara „Rezerva”, a nije im pomoglo čak ni to što im je kuću kao vjenčani dar na korištenje dala pokojna kraljica Elizabeta II, jer njezin je nasljednik odlučio drugačije. Meghan i Harry dosta su dobro podnijeli tu odluku te su izjavili da su bili „vrlo privilegirani što imaju dom i u SAD-u i u Ujedinjenom Kraljevstvu”. U posljednje tri godine, otkako su se preselili u Ameriku, u Frogmoreu su boravili samo nekoliko puta, a „oproštajni” boravak bio je onaj Harryjev ranije ovog mjeseca, kada je u Veliku Britaniju došao zbog svjedočenja na suđenju u slučaju hakiranja telefona.

Linker
28. travanj 2024 02:37