LOIC VENANCE/AFP/PROFIMEDIA
15 godina braka

Zazirala je od odlaska pred oltar, prvi put se zaljubila u četrdesetima, a sada tvrdi da je najsretnija žena na svijetu

Meksička glumica Salma Hayek i francuski milijarder François-Henry Pinault u braku su petnaest godina, nikada se nisu posvađali, a ona ga je pomirila i s Lindom Evagelistom koja mu je rodila sina.

Meksička glumica Salma Hayek i francuski milijarder François-Henry Pinault u braku su petnaest godina, nikada se nisu posvađali, a ona ga je pomirila i s Lindom Evagelistom koja mu je rodila sina.

‘‘Ne postoje riječi kojima bih opisala blagoslov pronalaska svoje srodne duše. Za sve vas koji ste je pronašli, nikada to ne uzimajte zdravo za gotovo. Za sve vas koji niste, nikada ne odustajte. Povratak u jedan od najboljih dana mog života‘‘, napisala je glumica Salma Hayek na svom Instagramu povodom petnaeste godišnjice braka s francuskim biznismenom François-Henry Pinaultom i objavila nikada viđene fotografije s njihovog vjenčanja. No, početak njihovog braka nije izgledao baš obećavajuće. Glumica je naime, otkrila kako su ju kod matičara doslovce odveli njezini roditelji i brat jer se grozila čina vjenčanja.

“Moji roditelji, moj brat, svi su se okomili na mene. Imala sam fobiju od sklapanja braka. Bila sam nervozna i osjećala sam se kao da nemam izbora. Ali kada je završila ta zakonska ceremonija, bilo mi je već puno bolje‘‘, otkrila je glumica prije godinu dana za američki magazin Glamour. Radilo se o civilnom vjenčanju u Parizu koje su obavili za Valentinovo, a dva mjeseca kasnije, par je priredio raskošno vjenčanje za obitelj i prijatelje u Veneciji.

image

Par se prvi put zajedno pojavio u Veneciji s njegovim ocem Francoisom Pinaultom na izložbi iz njegove privatne kolekcije umjetnina ‘Where are We Going?‘ 29. travnja 2006.

MICHELE CROSERA/AFP/PROFIMEDIA

Iako glumica meksičkih korijena nikada nije otkrila kako je i kada upoznala svog supruga, francuskog milijardera, predsjednika i izvršnog direktora grupacije luksuzne robe Kering koja u portfelju ima modne kuće Gucci, Balenciagu, Saint Laurent i Bottega Veneta te predsjednika Groupe Artémis koja primjerice, pod sobom ima aukcijsku kuću Christie‘s.

Pretpostavlja se da su u vezi od 2006., godinu dana kasnije objavili su zaruke i dobili kćer Valentinu Palomu Pinault, vjenčali su se 2009., a devet godina kasnije obnovili su zavjete na Bora Bori.

image

Salma Hayek njihovu Valentinu rodila je jedanaest mjeseci nakon što se rodio njegov sin Augustin kojeg je dobio s Lindom Evangelistom

BERTRAND RINDOFF PETROFF/ANGELI/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image

Salma Hayek već je bila mama kada se udala za Francois-Henri Pinaulta

USA/PROFIMEDIA FAME PICTURES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

I zapravo mnogi se čude kako je taj neobičan par, temperamentna i atraktivna Meksikanka bez dlake na jeziku, i smiren, elegantan tip francuskih manira i od malo riječi završili u sretnoj vezi. Očito se suprotnosti privlače, a njemu to ionako nije prva veza s nekom od svjetskih ljepotica. Nakon propalog braka s Parižankom Dorothée Lepère koja mu je rodila sina Françoisa i kćer Mathilde, bacio je oko na supermodel Lindu Evangelistu. Njihova veza bila je kratka i turbulentna, a rezultirala je zajedničkim sinom Augustinom koji se rodio krajem 2006., kada je Salma Hayek već naveliko uživala u ljubavi François-Henry Pinaulta. Čak se pretpostavlja da je i ona razlog što veza s Lindom nije potrajala.

image

Sretna obitelj: Pinault sa svkervom Dianom Hayek, malenom Valentinom i starijom djecom Mathide i Francoisom

FAME PICTURES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Francoise-Henri Pinault s najmlađom kćeri Valentinom i sinom Augustinom kojeg je dobio u kratkoj vezi s Lindom Evangelistom

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Augustin se rodio osam mjeseci nakon što su njegovi roditelji prekinuli vezu pa je Pinault imao opravdane sumnje je li mališan uopće njegov. No, nakon utvrđivanja očinstva koje je naredio sud, njegova je dilema riješena, pa je milijarder priznao sina i pristao plaćati i alimentaciju. Iako je ta priča bila mučna i medijski vrlo eksponirana, Linda i Salma postale su dobre prijateljice, a njihova djeca imaju odnos poput prave braće. Naime, Valentina je samo jedanaest mjeseci mlađa od svog polubrata, a glumica se tu pokazala kao prava Južnoamerikanka velikog srca koja nije dopustila da mališan odrasta bez oca. Vjerojatno joj je na tom zahvalan i sam Pinault s kojim ima više nego skladan odnos.

image

Salma i njezin suprug posvećeni su svojoj kćeri, ali i ostaloj djeci iz njegovih prijašnjih veza

GRZEGORZ GALAZKA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

Obitelj u Veneciji, gradu koji su odabrali i za vjenčanje

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Salma Hayek s kćeri Valentinom 2023. godine

CHRIS CHEW/UPI/PROFIMEDIA CHRIS CHEW/UPI/PROFIMEDIA

‘‘Uspjeh našeg odnosa je u tome što si nikada nismo izgovorili niti jednu grubu riječ niti se ikada svađamo. Ako postoji problem pokušavamo ga riješiti, a ne se kriviti. Na slikama ne možete naslutiti njegovu magiju i karizmu. Uz njega sam postala puno bolja osoba i rasla na tako dobar, zdrav način. Naša ljubav je snažna i to je jedino što je bitno. Udala sam se za pravog tipa. To je vjerojatno najvažnija stvar. Podržavamo jedno drugo u svemu što radimo", rekla je glumica svojedobno o svom braku. Otkrila je i kako zapravo do susreta s fatalnim Francuzom nije nikada zaljubila iako je već bila blizu četrdesetima. "Pomirila sam se s tim da mi se ljubav možda neće dogoditi i s tim sam bila OK. Onda se pojavio netko koga nikad ne bih zamislila u svojim snovima ili mislila da bih ga željela", rekla je Hayek za Marie Claire. "Bio je potpuno izvan mojih okvira. Iako ga nisam gledala, bila sam prisutna i bila sam otvorena i dogodila se ljubav. Ja sam zapravo najsretnija osoba koju poznajem."

image

U Veneciji s njegovom kćeri Mathildom

IPA/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Par je bio i na nedavnom rođendanu Victorije Beckham

WP PIX/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Par ima kuće diljem svijeta, ali većinu godine živi u Parizu gdje je njegov posao, glumica je tijekom godina tečno naučila francuski jezik, a ima i francusko državljanstvo.

Linker
27. travanj 2024 13:41