TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX
veliko slavlje

Zaprosio ju je na svom koncertu: Donosimo detalje svadbe domaće voditeljice i omiljenog pjevača

Sve je spremno za vjenčanje TV voditeljice Elene Jung i makedonskog glazbenika sa zagrebačkom adresom Davida Temelkova, koje će se održati u lipnju u njegovom rodnom Skoplju. Dok polako odbrojavaju posljednje tjedne do sudbonosnog da, sretni su što je sve već dogovoreno te ih čeka veliki party s najdražima.

Sve je spremno za vjenčanje TV voditeljice Elene Jung i makedonskog glazbenika sa zagrebačkom adresom Davida Temelkova, koje će se održati u lipnju u njegovom rodnom Skoplju. Dok polako odbrojavaju posljednje tjedne do sudbonosnog da, sretni su što je sve već dogovoreno te ih čeka veliki party s najdražima.

Dok nam Elena otkriva da je vjenčanica spremna, David se šali da ne smijemo ništa saznati jer ni on ne zna ništa. "Kupljena je prije pet mjeseci. Ne radim dramu oko toga, želim da mi taj dan bude lijepo, a ne stresno. Znamo kako si mladenke nenamjerno pokvare taj dan", govori nam Elena, a na pitanje u kojem je stilu vjenčanica, odmahuje glavom. "Želim da bude iznenađenje", kaže.

"Dogovorili smo se da ne radimo od našeg vjenčanja umjetno savršenstvo, da ne glumimo i da ne budemo nešto što nismo. Svadba će proći, a prijatelji i obitelj ostaju tu. Dogovorili smo se da to vjenčanje spoji Hrvatsku i Makedoniju te naše tradicije, da se potrudimo da svi budu zadovoljni, da ne bude nijedan trenutak podjele... Na početku je bio plan da napravimo jedno vjenčanje u Istri, a drugo u Makedoniji, no na kraju smo se svi složili da će biti u Makedoniji. Nije to bila moja inicijativa, nego svih Hrvata koji su pozvani", pojašnjava nam David.

image

Njihova ljubavna priča počela je 2015. godine

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Elena dodaje da će gosti iz Hrvatske doći već početkom tjedna i ostati do vikenda, a iako je u početku očekivala 20 ljudi, sad ih već dolazi 80. "Ukupno će biti 250 ljudi, no nitko nije pozvan reda radi", naglašavaju oboje.

Dok su oko drugih detalja svadbe šutljivi, na pitanje kakva će se glazba čuti, David nam spremno odgovara: "Postoji jedna pjevačica koja se zove Aneta, po meni ona spada u top tri svjetska pjevača po kvaliteta vokala. Pjeva sve što vam duša poželi, obrade pjeva bolje od originala. Žena je to koju izuzetno cijenim kao umjetnicu. Slučajno su nam se putevi spojili i ja sam joj rekao: ‘Aneta, ja se neću ženiti dok nam ti ne pjevaš na svadbi‘. Ona je pitala koji je datum i rekla da će pomaknuti sve obveze... Ima fenomenalan bend, bit će nekoliko mojih kolega iz Hrvatske, svi ćemo ponešto zapjevati, tako da će repertoar biti prilagođen i za makedonske i za hrvatske goste. Zaista želim da se svatko taj dan osjeća zadovoljno."

"Njegova dječačka želja se ostvarila", kratko domeće Elena. U planu je i bračno putovanje, u igri je nekoliko destinacija, no zasad ne žele otkrivati kojih.

image

Vjenčanje će se održati u lipnju u Skoplju

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Njihova ljubavna priča počela je 2015. godine, na dan koncerta Tonija Cetinskog u pulskoj Areni. Elenu, koja je tada bila Miss Istre, prijatelj je nagovorio da odu na afterparty, gdje ju je Davor Garić upoznao s Davidom.

"Prijateljski smo kliknuli, porazgovarali i započeli nešto čega ni sami nismo bili svjesni. Baš smo jednom razgovarali kako smo se usudili na nešto tako ozbiljno, ja sam u Skoplju, Elena je u Vodnjanu, to je 1400 kilometara udaljenosti. Nismo razmišljali o tome, baš smo se smijali kako smo izdržali. Bila je to baš ljubav na daljinu. Ja sam imao stalno angažmane u Hrvatskoj i stalno tražio razloge da idem u Istru. Nekako se potrefilo da upoznam prave ljude koji će me odvesti do Vodnjana, koji će me vratiti, kod kojih ću moći prespavati", priča David, dok Elena domeće: "Bilo je gusto. Svaki godišnji odmor dva tjedna za Skoplje, pa natrag. Onda čekaš tri mjeseca pa opet."

No postojao je još jedan otežavajući faktor. "Kako sam ja stranac, mogao sam sveukupno u Hrvatskoj boraviti šest mjeseci godišnje, odnosno morao sam tri mjeseca biti ovdje, pa tri mjeseca u Makedoniji. Brojali smo dane, gledali iz pasoša otkad su pečati... Svaki taj ispraćaj i doček na autobusnom kolodvoru ili aerodromu, kad znaš da osobu koju voliš nećeš vidjeti mjesec ili dva... Teško je. Ne želim da to zvuči patetično, naprotiv, smatram da je ovo ohrabrujuća priča", priča David.

image

David je Elenu zaprosio na svom koncertu u Novoj Gradiški

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

"S tim da sam ja imala 18 godina pa me mama jedva puštala", dodaje Elena uz smijeh. "Bili smo dosta mladi, ali dosta zreli za svoje godine. Bili smo nesvjesni, ali svjesni da tu postoji nešto iskreno. Preživjeli smo svašta, spavali smo na ne znam koliko lokacija u Zagrebu, jednom u stanu u kojem su bili samo krevet i majstori koji renoviraju stan. Sve to prođe, a kad je nešto iskreno, nijedna daljina nije dovoljno velika da nas udalji", govori David.

No nije samo daljina bila problem, u početku je postojala i jezična barijera. Danas glazbenik tako dobro govori hrvatski da ne biste pogodili da nije rođen ovdje, a čak je gotovo perfektno svladao istarski dijalekt. Elenini roditelji i sestra prihvatili su ga kao člana obitelji, a ona je miljenica njegove bake. "Kad je došla prvi put u Makedoniju, moja baka je napravila pitu, ručali smo i nakon ručka pije se kava, ja sam izašao u dvorište oprati auto. Baka mi se pridružila i rekla: ‘Pitam se... Hoće li biti suđena? Znaš, jako mi se sviđa‘", prisjetio se David anegdote s početka njihove veze.

Čini se da je baka imala dobar osjećaj oko suđenog. David je Elenu zaprosio u kolovozu 2021. na svom koncertu u Novoj Gradiški. "Mi smo se upoznali na taj datum i svake ga godine slavimo kao našu godišnjicu, a ja sam baš tog dana imao koncert u Novoj Gradišci. Iskreno, nisam to htio javno napraviti, nisam tako zamišljao. Rekao sam si javna sam osoba, kad se već preko pjesama dijelim s ljudima, zašto ne bih podijelio i ovo. Nova Gradiška je mali grad, vidjet će ljudi koji su tamo. Na kraju je to najgledaniji video na Instagram profilu Dalibora Petka s milijun i sto tisuća pregleda", smije se sad kad se sjeti.

"Ogroman sam tremaš. Kad me pozvao gore pomislila sam: ‘Zar me stvarno sad zove na pozornicu pred toliko ljudi?‘ Prvi put mi se dogodilo da sam čula samo zujanje u ušima i tišinu, iako je oko nas vrištalo 12 tisuća ljudi. Trema me pojela...", opisuje Elena, dok on dobacuje u šali: "Zato je rekla da, inače bi razmišljala".

Iako glazbenik ističe da ne želi privlačiti pažnju privatnim životom, ne želi ga ni skrivati. "Mislim da ti publika daje povjerenje i ljubav zbog onog što nosiš u sebi. Najčešće se preko pjesama ne možemo dovoljno iskazati jer ne možemo snimiti toliko pjesama kao što se nekad moglo. Smatram da sve što je u granicama normale, što ne prelazi u patetiku i neukus, ima smisla. Zašto ne bih nekome dao nadu da prava ljubav pobjeđuje, i meni ju je netko dao", kaže.

Zasad je njihov dom Zagreb, u kojem su si stvorili blizak krug prijatelja, no u budućnosti se nadaju da će svoje vrijeme dijeliti između Istre i Makedonije. U Zagrebu su proveli i period lockdowna, a iako je on osjetio njegove posljedice na karijeri, privatno su to vrijeme iskoristili najbolje što su mogli. "Radili smo sve ono što inače ne stižemo. Nikad se više nismo našetali kao u ta tri mjeseca, upoznali smo se bolje. Bila su čudna vremena, ali smo ih iskoristili", kažu.

image

Dom su stvorili u Zagrebu

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Danas, kaže David, glazbenici nastoje nadoknaditi sve što se izgubilo u dvije godine pandemije. "Radi se dosta toga, već je gotovo pet ili šest pjesama s drugog albuma, snimam i makedonsko izdanje tog albuma. Snimam još jedan album u Makedoniji, o kojem neću sad puno otkrivati, ali bit će melem za dušu, baš mi je posebno drag. Zadovoljan sam time kako mi je godina popunjena koncertima. Korona mi je pokazala što mi glazba znači u životu, kao da mi je netko dušu oduzeo kad nisam mogao komunicirati s publikom, podijeliti s njima sve što imam. Prošlog tjedna imao sam dva nastupa i bilo mi je malo", ističe.

Dodaje i da svaka njegova pjesma ima neku njegovu priču te da ne pati od toga da mora biti hitoidna i da se uklapa u radijske šablone, a nada se da će se pružiti više prilika mladim glazbenicima da dokažu što mogu te da nema razloga da se druge promatra kao konkurenciju i s njima natječe. S obzirom na to da je njegov početak obilježilo upravo natjecanje u jednom talent showu, pitamo ga kako danas gleda na svoje sudjelovanje u "X Factoru".

image

Elena se sjeća treme koja ju je ulovila kad ju je David zaprosio na pozornici

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

"Ništa u životu nije slučajno, pa ni taj X Factor. Oduvijek sam osjećao da je ovo moj poziv, ali sam jako dugo bježao od toga. Nisam se gledao kao pjevača i bio sam sve osim toga. Prije tog ‘X Factora‘ imao sam prometnu nesreću kad sam shvatio da sam danas tu, a sutra možda neću biti. Baš je bila teška prometna nesreća, čovjek se s 200 kilometara na sat zabio u nas bez kočenja, čudo je da smo ostali živi. Nakon toga sam odradio ozbiljan razgovor sam sa sobom, a majka me prijavila na show. Cijeli život sam mislio da glazba nije takmičenje. Pa ne možemo uspoređivati Zdravka Čolića i Dinu Merlina jer svatko ima nešto posebno. Kad bi njih dvojica bila u finalu X Factora, koga biste odabrali? Mi ne možemo ispočetka biti najbolji pjevači. Ispao sam noć prije finala, no otvorile su se brojne prilike nakon toga. Sad se ne bih prijavio na neki talent show, no sve je to dio mog puta. Tamo sam jako puno toga naučio o tome kako showbusiness funkcionira", kaže.

Elenin život trenutno se odvija na dva kolosijeka. "Radim na CMC-u, ali moja druga velika ljubav je stomatologija. Završavam za dentalnog asistenta, to mi je strast uz televiziju. Dan mi je skroz popunjen, škola, ordinacija, televizija... Televizija mi je odmalena bila želja, iako sam možda malo više naginjala radiju, a stomatologija mi je ljubav prošle četiri godine. Ja se nadam da će i u budućnosti ostati ovako, 50:50", priča nam, dok David zaključuje kako je jako vrijedna i posvećena onom što radi.

Linker
28. travanj 2024 18:52