ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK
SAV JE NA MAMU

Umjetnik milijunaš: Dok tata guli zatvorsku kaznu, cool sin otvara izložbu u Berlinu

Njemački slikar i DJ Noah Becker jedan je od rijetkih umjetnika milijunaša iz svoje generacije.

Njemački slikar i DJ Noah Becker jedan je od rijetkih umjetnika milijunaša iz svoje generacije.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, kaže narodna mudrost koja bi se mogla primijeniti i na odnos sportske legende Borisa Beckera (54) i njegovog najstarijeg sina Noaha Beckera (28).

Dok mu otac guli zatvorsku kaznu u Velikoj Britaniji zbog prevare dužnika u postupku osobnog bankrota, Noah Becker predstavio je svoje nove slikarske radove na berlinskoj izložbi na kojoj je uzvanike zabavljao i u ulozi DJ-a.

image

Na otvorenju svoje berlinske izložbe ‘Bloom‘

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Njegova platna poznavatelji opisuju kao apstraktne, koloristički moćne slike na kojima vrhunskom istančanošću spaja naoko nespojive uzorke, a za njih su privatni kolekcionari spremni platiti trideset tisuća eura, pa i više. Među njima je i američki glazbenik Lenny Kravitz (58), pa nije čudo da od svog posla Noah Becker dobro živi i pritom se dobro zabavlja. Procijenjena vrijednost njegovog osobnog bogatstva iznosi milijun dolara, s čim se malo koji likovni umjetnik njegove generacije može pohvaliti.

image

Preklani je nosio dreadlockse

POL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Noah Becker je najstariji sin posrnule teniske legende i njegove prve supruge Barbare Becker, dizajnerice interijera s kojom je u braku proveo osam godina od 1993. do 2001. Uz Noaha dobili su i šest godina mlađeg Eliasa Beckera (23), modela i DJ-a, koji je lani proglašen jednim od najpoželjnijih muškaraca u Velikoj Britaniji.

Opčinjenost bojama Noah Becker prvo je pokazao u kolekcijama pamučnih majica, kreiranih za vlastitu modnu marku Fancy koju je pokrenuo čim je postao punoljetan.

image

S ocem Borisom Beckerom 2004. u Legolandu

SHUTTERSTOCK

Likovni talent i talent za modu, kako je izjavio u jednom intervjuu, naslijedio od majke Barbare Becker, njemačko-američke dizajnerice odjeće i interijera, koja je podigla njega i brata, a oca su do odlaska iza rešetaka viđali - povremeno.

Boris Becker podsjetimo služi zatvorsku kaznu zbog prikrivanja imovine vrijedne 2,5 milijuna funti i prevare vjerovnika u postupku osobnog bankrota, i to u zatvoru za strane državljane sedamdesetak kilometara udaljenom od Londona.

Čim potkraj iduće godine odsluži 15 mjeseci, što je polovica njegove jedinstvene kazne od dvije i pol godine, prijeti mu deportacija izvan granica Velike Britanije, pa bi ostatak kazna na uvjetnoj slobodi mogao odslužiti, kako sada stvari stoje, u Njemačkoj čiji je državljanin.

image

Na Laureusovom gala eventu 2006: Boris Becker sa sinovima Eliasom i Noahom, te bivšom suprugom Barbarom Becker

NORBERT KESTEN/SHUTTERSTOCK

U kaznionici ga, koliko je poznato, posjećuje jedino njegova partnerica, politička analitičarka Lilian de Carvalho Monteiro s kojom je prohodao preklani, a ona će mu sigurno prenijeti lijepu vijest o Noahovom uspjehu i time ga razveseliti.

Linker
26. travanj 2024 06:46