Silvio Berlusconi i Marta Fascina u Galeriji Vittorija Emanuelea u Milanu

 LAPRESSE/SHUTTERSTOCK
POSLJEDNJA VOLJA

Tko je Marta Fascina kojoj je kontroverzni Berlusconi ostavio - 100 milijuna eura?

Bivši talijanski premijer i kontroverzni poduzetnik lani se zaručio s 53 godine mlađom stranačkom kolegicom koja mu je tri godine bila službena pratilja.

Bivši talijanski premijer i kontroverzni poduzetnik lani se zaručio s 53 godine mlađom stranačkom kolegicom koja mu je tri godine bila službena pratilja.

Je li se kontroverzni talijanski milijarder Silvio Berlusconi na svom samom kraju zasitio moći, novca i žena - triju stvari kojima je posvetio svoj dugi i plodonosni život, nikada nećemo saznati. No, sada je potpuno jasno kako je bivši talijanski premijer, medijski mogul i vlasnik nogometnog kluba Milan, rasporedio svoje enormno bogatstvo čija se vrijednost u trenutku njegove smrti 12. lipnja - preminuo je tri mjeseca uoči svog 87. rođendana - procjenjivala na gotovo 7 milijardi dolara.

image

Silvio Berlusconi i Marta Fascina zaručili su se lanjskog ožujka u vili Gernetto u gradu Lesmo

-/LAPRESSE/PROFIMEDIA

U odvjetničkoj kancelariji otpečaćena je Berlusconijeva oporuka i pročitana njegova posljednja volja prema kojoj je svojoj posljednjoj životnoj partnerici, 33-godišnjoj Marti Fascina, ostavio 100 milijuna eura. Trideset milijuna eura ostavio je svom savjetniku, bivšem senatoru i prijatelju Marcellu Dell‘Utriju, koji je ostao šokiran cifrom, a sto milijuna dolara naslijedio je i Berlusconijev mlađi brat Paolo. Dvoje najstarije djece, Marina i Pier Silvio dobili su 53% vlasništva u Fininvestu, raspoređeno na dva jednaka dijela, dok se ostatak u jednakim dijelovima dijeli između njegovo troje preostale djece Barbare, Eleonore i Luigija.

Oporuka je napisana rukom u žutoj bilježnici i potpisana 2. listopada lanjske godine, a plavokosa Kalabrežanka Marta Fascina njezina je, suglasni su svi, najveća pobjednica. Kao službena pratilja Silvija Berlusconija imenovana je prije tri godine, kad ju je glasnogovornica stranke Forza Italia u službenom priopćenju navela kao novu partnericu i službenu pratilju stranačkog šefa.

image

Marina Berlusconi i Marta Fascina na pogrebu Silvija Berlusconija u Milanu 14. lipnja

ALESSANDRO SERRANO‘/SHUTTERSTOCK

No, vezu su započeli prije toga jer je Marta Fascina upravo Berlusconijevom intervencijom zaslužila mjesto na stranačkoj listi koje joj je omogućilo da postane parlamentarna zastupnica. Premda ih je dijelilo više od pola stoljeća razlike u godinama, vatrena Kalabrežanka i jedan od najimućnijih Talijana, u javnosti nisu krili koliko jedan drugome znače, pa su se na ulici i u restoranima ponašali poput zaljubljenih golupčića. Lani je, primjerice, Marta ljubila Silvija u usta prilikom objeda u restoranu u Galeriji Vittorio Emmanuele u Milanu.

image

Njihovo romantično Valentinovo 2022.

IPA_SOCIAL_IT/IPA-AGENCY.NET/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Osim toga, često su putovali Berlusconijevim privatnim zrakoplovom i helikopterom, a Marta je posvuda sa sobom vodila svoja dva bijela bišona od kojih se nije razdvaja niti na parlamentarnim sjednicama. Marta Fascina rođena je 9. siječnja 1990. u mjestašcu Melito di Porto Salvo, danas djelu urbane konglomeracije najvećeg kalabreškog grada Reggio Calabria, a diplomirala je književnost na Sveučilištu Sapienza u Rimu. Uz studij se politički angažirala u stranci Forza Italia, a nezasitni ljubavnik Silvio Berlusconi nije odolio njezinoj mladosti i ljepoti. Zbog Marte je prekinuo vezu sa svojom prethodnom zaručnicom Francescom Pascale, a iz brakova s Carlom dall’Oglio i glumicom Veronicom Lario dobio je petero djece te trinaestero unučadi.

image

Bivši premijer pokopan je uz državne počasti, a njegova zaručnica Marta Fascina pratila je lijes koji je iznesen iz katedrale Duomo

TIZIANO BALLABIO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK TIZIANO BALLABIO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 11:41