Očekuje ga suđenje u srpnju ove godine

 VAN TINE DENNIS/ABACA/SHUTTERSTOCK VAN TINE DENNIS/ABACA/SHUTTERSTOCK
kriva je

Presuda ide Baldwinu u korist? Oružarka filma na čijem setu je ubijena snimateljica, ide u zatvor

Hannah Gutierrez-Reed proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja, što komplicira situaciju i slavnom glumcu koji je povukao okidač na snimanju. U srpnju će se poznatom glumcu suditi u istoj sudnici, a mnogi smatraju kako će mu ova presuda pomoći.

Tragedija koja se dogodila na snimanju vesterna "Rust", dobila je epilog na sudu u Santa Feu u Novom Meksiku gotovo tri godine nakon što je filmska snimateljica Halyna Hutchins ubijena iz vatrenog oružja na setu. Zbog strašnog događaja sudilo se oružarki Hannah Gutierrez-Reed čiji je posao bio paziti da se među "ćorcima" na snimanju filma u kojem se baratalo oružjem, ne nađe pravi metak. Nažalost, to se ipak dogodilo, a kobnu pogrešku životom je platila 42-godišnja snimateljica Halyna, mama 12-godišnjeg dječaka Androsa i supruga odvjetnika Matthew Hutchinsa. Istraga je utvrdila ozbiljne sigurnosne propuste zbog kojih je odgovarala Hannah Gutierrez-Reed koja je trebala voditi brigu o oružju na setu. Sutkinja Mary Sommer osudila ju je na 18 mjeseci zatvora zbog ubojstva iz nehaja, javlja ABC. Pritom je oslobođena optužbi za manipuliranje dokazima nakon što je istraga utvrdila da je poslije prvog razgovora s policijom, neimenovanom članu filmske ekipe dala vrećicu s nečim što bi mogli biti opijati na čuvanje, a sve kako je ne bi našli istražitelji. Nije otkrivala emocije tijekom izricanja kazne, a u zatvor je upućena čim joj je 6. ožujka izrečena kazna.

image

Hannah Gutierrez-Reed odvode u zatvor

LUIS SáNCHEZ SATURNO/AFP/PROFIMEDIA
image

Suđenje je trajalo deset dana, a sutkinja ju je proglasila krivom

LUIS SANCHEZ SATURNO AFP

Optužen je i holivudski glumac Alec Baldwin (65), producent i glavni glumac filma jer je 21. listopada 2021., dok se pripremalo snimanje scene u crkvi i dok se snimateljica nalazila ispred njega, iz samo njemu znanog razloga uperio pištolj u Halynu Hutchins te povukao obarač, piše Daily Mail. Metak je prošao kroz nju i zabio se u rame redatelja Joela Souzu koji je, srećom, preživio i kasnije svjedočio na sudu. Zbog jezive činjenice da se u cijevi revolvera našao pravi metak, odgovarala je 26-godišnja kći Thella Reeda, uglednog holivudskog konzultanta za uporabu vatrenog oružja.

Saslušano je preko više od 30 svjedoka, uključujući članove filmske ekipe, policijske istražitelje te agente FBI-a te forenzičare, pa ipak, sutkinji nije bilo lako raspetljati klupko nemara i svaljivanja krivice s jednih na druge poslije tragedije.

image

Snimateljica je tuđu pogrešku 2021. platila životom

SHUTTERSTOCK

Presuda Hannah Gutierrez-Reed kako pišu strani mediji, mogla bi pomoći slavnom glumcu u njegovoj obrani jer se ovime potvrdilo kako je Hannah bila ta koja je trebala voditi računa o tome kakvi su metci u pištolju. Ipak, njegovi odvjetnici nisu zasad komentirali slučaj. Ipak, bude li proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja, Alecu Baldwinu prijeti 18 mjeseci zatvora jer je povukao okidač. Uz to, bio je producent filma na kojem su očito sigurnosne mjere bile u najmanju ruku manjkave. Naime, istražitelji su s oružjem korištenim na setu, za koja je bila zadužena tada 24-godišnja Hannah Gutierrez-Reed, pronašli još pravih metaka.

image

Oružarka Hannah Gutierrez-Reed osuđena je na 18 mjeseci zatrvora

SHUTTERSTOCK
Linker
23. travanj 2024 20:30