SMRT NA SETU

Oružarki filma ‘Rust‘ ipak uskoro počinje suđenje zbog kobne pucnjave: Prijeti joj do tri godine zatvora

U kobnoj pucnjavi za vrijeme snimanja filma u listopadu 2021. poginula snimateljica Halyna Hutchins

Hannah Gutierrez-Reed

 New Mexico Administrative Office Of The Courts/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/New Mexico Administrative Office Of The Courts/backgrid/backgrid Usa/p

Oružarka Hannah Gutierrez-Reed iščekuje suđenje za kobnu pucnjavu na setu filma "Rust" u kojoj je u listopadu 2021. poginula snimateljica Halyna Hutchins. Slučaj bi kako piše BBC, trebao započeti u Santa Feu u srijedu. Gutierrez-Reed izjasnila se nevinom po optužbama za nenamjerno ubojstvo i neovlašteno mijenjanje dokaza. Prijeti joj do tri godine zatvora ako bude osuđena. Gutierrez-Reed nastojala je da se slučaj odbaci, ali je sudac prošlog tjedna odlučio da će se on ipak nastaviti.

image

Halyna Hutchins, sin Andros i suprug Matthew Hutchins

Courtesy Of Hutchins Family/mega/The Mega Agency/Profimedia/Courtesy Of Hutchins Family/mega/the Mega Agency/profimedia

Također, Alec Baldwin 19. siječnja ponovno je optužen za ubojstvo iz nehata, nakon što su lokalni tužitelji rekli da su iz forenzičkih testova o oružju korištenom u pucnjavi proizašle dodatne činjenice. Glumac se 31. siječnja izjasnio da nije kriv, a u njegovom slučaju nije još zakazan datum suđenja. Hutchins je ubijena kada je pištolj koji je držao Baldwin opalio iz neposredne blizine dok su uvježbavali scenu na setu "Rusta" na ranču Bonanza Creek.

image

Alec Baldwin na setu ‘Rusta‘

Santa Fe County Sheriff‘s Office/Zuma Press/Profimedia/

Baldwin (65) vježbao je pucanje iz pištolja za scenu i tvrdi da nije povukao okidač pištolja Colt .45, već da je samo povukao ‘čekić‘. Također je ustvrdio da nije kriv za smrt snimateljice jer nije znao da oružje sadrži bojeve metke, koji nisu ni trebali biti na setu. Kao oružarka, Gutierrez-Reed bila je zadužena za vatreno oružje. Još nije službeno utvrđeno kako je bojevo streljivo uopće dospjelo na filmski set. Gutierrez-Reed je prvi put optužena za ubojstvo iz nehata početkom prošle godine, uz optužbe za neovlašteno mijenjanje dokaza kada je navodno odbila pružiti više informacija o spornim mecima. "Rust" se nastavio snimati početkom 2023., ali film tek treba biti objavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:09