Što gledati?

Prijedlozi za binge: Ovi filmovi i serije naši su favoriti za produženi vikend

Dani pred nama idealna su prilika da si damo oduška i pogledamo filmove i serije uz koje ćemo se opustiti od naporne svakodnevice.

Pred nama su blagdani koje ćemo provesti u krugu najbližih, a u predahu između uskršnjeg doručka i ručka ili pak nakon ručka mnogi će odmor potražiti na kauču, idealnom mjestu za "binganje" filmova i serija, a mi vam donosimo nekoliko prijedloga koje se isplati pogledati. Od ljubavne drame do stand-up komedije, od noviteta do klasika, u našim je kategorijama za svakoga ponešto. Kauč, pinca i serija ili film zvuči kao idealan scenarij za predah ovog svima omiljenog - produženog vikenda.

Ljubavni brodolomi

ONE DAY (Netflix) – Čak i oni koji su najotporniji na tužne ljubavne priče teško da na ovaj naslov neće pustiti suzu. Mini serija trenutno je jedna od najgledanijih na Netflixovoj platformi, a dokaz njezine popularnosti su i brojne reakcije koje su preplavile TikTok. Kroz nekoliko godina pratimo životne promjene glavnih likova koji se razdvajaju nakon njihovog prvog susreta na danu mature.Sazrijevanje donosi i promjenu u njihovom odnosu. Iako se njihovi životni putovi razilaze, i dalje ostaju povezani. Iako smo ekranizaciju ove knjige već gledali u filmu 2011. godine, publika se iznova zaljubila u ovu priču kroz novi, suvremeniji pristup. U glavnim ulogama su izvrsni Leo Woodall i Ambika Mod.

NORMAL PEOPLE (HBO) – Po istoimenoj knjizi nastala je serija Normalni ljudi. U glavnoj ulozi je trenutačno iznimno popularan Paul Mescal te neodoljiva Daisy Edgar – Jones. Ova priča nošena je iznimno sirovim scenarijem zbog kojeg su gledatelji mahnito prešli na čitanje istoimene knjige autorice Sally Rooney.

Britanski humor

DERRY GIRLS (Netflix) – Odrastanje u malom gradiću Sjeverne Irske pratimo odrastanje srednjoškolki koje pohađaju katoličku školu u razdoblju 1990ih. Britak humor, izvrsna glumačka postava i fantastično obuhvaćeno razdoblje u kojima se odvijaju njihove svakodnevne avanture, dovoljan su razlog da kliknete play, i vjerujte da se nećete moći zaustaviti. Autorica Lisa McGee, koja je odrasla u Derryju, sumnjala je u uspjeh same serije, ali ‘Derry Girls‘ su apsolutno oduševile publiku te su najgledanija komedija na Chanel 4 u posljednjih 14 godina, a serija je u lipnju osvojila i nagradu za najbolju komediju Irske filmske i televizijske akademije (IFTA). U glavnim ulogama su mlade i talentirane Saoirse-Monica Jackson, Nicola Coughlan, Jamie-Lee O‘Donnel, Louisa Harland te Dylan Llewellyn.

AFTER LIFE (Netflix) – Sve što Ricky Gervais dotakne, pretvara u zlato, pa tako i svoju autorsku mini seriju koja nam na tren slama srce, dok se već u idućoj sekundi ne zaustavljamo smijati. Priča koja će vam zagrijati dušu u dvije savršeno raspisane sezone. Gervais igra glavnu ulogu - Tonyja, novinara koji radi u besplatnim lokalnim novinama i pokušava nastaviti sa svojim životom nakon što je njegova supruga i ljubav njegovog života preminula od raka. Vrtlog emocija kroz ovu priču neće vas ostaviti ravnodušnim.

Stand-up komedija

TAYLOR TOMLINSON – HAVE IT ALL (Netflix) – O pronalasku savršenog partnera, sazrijevanju i načinima kako se nosi s anksioznosti, na komičan način obuhvatila je u svom urnebesnom specijalu čiji su kratki isječci poharali TikTok. Iako su iza nje već 3 snimljena specijala, te uspješno vodi karijeru autorice, stand up komičarke i televizijske voditeljice, "Have it all" je očito zaista imao sve što je bilo potrebno da ju lansira među trenutno najgledanije specijale na Netflix platformi.

DANIEL SLOSS – JIGSAW (Netflix) – Ako vam je ovaj dragulj slučajno promaknuo, pogledajte special koji je doprinio brojnim rastavama brakova i prekidu veza. Sloss na vrlo inteligentan način, kroz komediju ulazi u ozbiljno pitanje srodnih duša i koliko nam je idealizirana romantika skoro uništila živote. Ako ste dovoljno hrabri, preporučujemo pogledati s partnerom.

Nostalgične 2000-te

CROSSROADS (Netflix) – Film koji je obilježio mnoga odrastanja u glavnoj ulozi obožavane Britney Spears. Dolaskom na Netflix fanovi su jedva dočekali vratiti se u zlatne dane pop zvijezde, te odličnih Taryn Manning i Zoe Saldane. Opustite se i zaplovite na trenutak u bezbrižnu 2002. godinu kroz avanture tri najbolje prijateljice.

13 GOING ON 30 (Netflix) – Jenna Rink na svoj 13. rođendan imala je samo jednu želju – odrasti. Iduće se jutro čarobno budi u tijelu žene od 30 godina. Ovaj opuštajući feel good film, osim što je vječiti klasik, zabavlja nas i odličnim ulogama Jennifer Garner i Mark Ruffala.

Linker
29. ožujak 2024 20:02