Poseban gost

Počinje Sanremo: Stižu brojne zvijezde, a nakon 19 godina na pozornicu se vraća i John Travolta

Talijanski izbor pjesme za Euroviziju poznat je po odličnim nastupima talijanskih i inozemnih zvijezda. Ove godine na pozornici će se pojaviti glumac Russell Crowe, grupa Ricchi e Poveri i drugi.

Talijanski izbor pjesme za Euroviziju, 74. glazbeni Festival San Remo počinje 6. veljače, a trajat će svaku večer do 11. veljače kada će u finalnoj večeri izabrati tko će ih predstavljati u švedskom gradu Malmö. Prva eurovizijska polufinalna večer bit će 7. svibnja, druga 9. svibnja dok je finalna večer zakazana za 10. svibnja.

San Remo poznat je po tome što prijenos na Radiotelevisione Italiana (RAI televiziji) traje i do dva sata ujutro, a uz odlične nastupe natjecatelja, svake godine program ponudi sjajne glazbene izvedbe domaćih ili stranih zvijezda. Stoga i ne iznenađuje što će prvu večer na pozornicu stati prošlogodišnji pobjednik Marco Mengoni koji je Italiju predstavljao s baladom "Due vite".

Druga večer donosi holivudsku zvijezdu Johna Travoltu. Voditelj festivala Amedeo Umberto Rita Sebastiani, profesionalno poznat kao Amadeus, rekao je Travolta pozvan zahvaljujući ulogama u filmovima "Groznica subotnje večeri", "Pakleni šund" i "Briljantin". Upravo je 69-godišnji glumac, kako kaže poznati voditelj, utjecao na brojne generacije da se bave plesom, a ovo će talentiranom glumcu biti drugi put da se nalazi na pozornici prestižnog festivala. Naime, prvi put je bio prije 19 godina kada je na pozornici masirao stopala glumice i voditeljice Victorije Cabello.

image

Poznati glumac je već bio gost San Rema kada je masirao noge voditeljici Victoriji Cabello

VENTURELLI/ANGELI/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Treću večer, 8. veljače na pozornici će nastupati novozelandski glumac Russell Crowe, a šuška se da će nastupiti kao pjevač sa svojim bendom. "Sjajan je glumac, ali i odličan izvođač blues glazbe. Obožavam ga slušati", rekao je Amadeus o Crowu kojem ovo također neće biti prvi put da gostuje na San Remu.

Ostali izvođači koji će nastupati tijekom nekih od večeri su talijanska grupa Ricchi e Poveri i Gigliolu Cinquetti - koja je donijela prvu eurovizijsku pobjedu Italiji 1964. godine s pjesmom ‘Non ho l‘eta‘ i brojni drugi.

Voditelj poznatog festivala je peti put Amedeo Umberto Rita Sebastiani, poznatiji kao Amadeus, a svaku večer na pozornici će mu društvo praviti netko drugi iz svijeta talijanskog showbizza. Tako će prvu večer voditi s glazbenikom Marcom Mengonijem, drugu s pjevačicom Giorgiom, treću s komičarkom Teresom Mannino, četvrtu s plesačicom Lorellom Cuccarini i finalnu s komičarem Rosariom Fiorellom.

Linker
13. ožujak 2024 02:46