NOVI FESTIVAL

Zagrebački tunel Grič nakratko će se pretvoriti u najveći vinski podrum u zemlji

Paula i Zoran Kovačić organizatori su vikend festivala Zagreb Underground čiji posjetitelji od 12. do 14. travnja mogu degustirati više od dvjesto vina hrvatskih proizvođača.

Bolji, veći i atraktivniji vinski podrum od zagrebačkog tunela Grič, čija glavna šetnica duga 350 metara spaja Mesničku i Tkalčićevu ulicu u strogom središtu grada, teško je i zamisliti. Zato nije čudo da su organizatori gastro-enološkog festivala Zagreb Underground (Zagreb pod zemljom) upravo stanovnicima hrvatske metropole i njezinim gostima prvima odlučili priuštiti jedinstvenu priliku da na jednom mjestu - u atmosferi koja nalikuje na stvarne vinske podrume - degustiraju ponudu svih hrvatskih vinorodnih područja te vrhunske delicije hrvatskih proizvođača i OPG-ova u unikatnom ambijentu.

Zagrebački tunel Grič tako će na tri dana, od 12. do 14. travnja, pretvoriti u najveći vinski podrum u Hrvatskoj, u kojem će posjetitelji na više od 40 štandova moći kušati više od 200 različitih vina.

Na ulazu u Mesničkoj ulici dočekat će ih crveni tepih, ulaz je predviđen u grupama svakih pola sata, od 15 do 20 sati, a cijena ulaznice uključuje vinsku čašu i katalog u kojem su popisani svi izlagači, a u "wine&walk" šetnji se mogu zadržati koliko god žele do 22 sata kad se tunel zatvara. Degustacija vina i hrane su uključeni u cijenu, a u tunelu će ih dočekati i virtualna izložba o vinskoj industriji budućnosti, nastupi DJ-a i splitskog Disco Magic Banda, a za uspomenu će moći ponijeti i prigodnu fotografiju iz photo bootha.

image

Tunel Grič postaje najveći vinski podrum u zemlji

ZAGREB UNDERGROUND

"Ideja je da se naši posjetitelji u tunelu zadrže koliko god dugo žele: u tunelu će se moći i zaplesati, a na licu mjesta moći će nabaviti i sva vina koja im se svide na degustaciji i požele ih ponijeti sa sobom kući", govori 28-godišnja Paula Kovačić iz Kutine, koja Zagreb Underground organizira sa svojim ocem Zoranom Kovačićem. Nakon iskustva rada u Dubaiju, gdje se zaposlila nakon diplome međunarodnog poslovanja na Američkom sveučilištu, sa svojim se zaručnikom vratila se kući i ovo joj je prvi zajednički projekt s - tatom.

"Vinarstvo je u Hrvatskoj, barem što se malih vinarija tiče - obiteljski biznis, kao što je to i naš festival. Tata je zadužen za organizaciju i financije, moj zaručnik se bavi tehnikom i logistikom, ja sam zadužena za kreativni dio posla, dizajn i marketing, te foto i video produkciju, a brat je zadužen za informatičku i korisničku podršku", priča Paula.

image

Posjetitelji će moći kušati više od dvjetsto vina hrvatskih proizvođača

ZAGREB UNDERGROUND

Njezin otac Zoran Kovačić je 57-godišnji medijski biznismen, koji je s partnerima 1996. osnovao Nezavisnu televiziju, današnju Mreža TV, cijeli je svoj život imao želju baviti se vinskim biznisom, ali mu se zbog brojnih drugih obaveza nikad nije stigao - posvetiti.

"Moja obitelj imala je vinograd u moslavačkom vinogorju u okolici Kutine. Nakon očeve smrti sav posao je pao na moja leđa i to jednostavno više nije išlo", govori Zoran Kovačić koji se zahvaljujući tome ipak može pohvaliti da je jedan od rijetkih organizatora vinskog festivala koji je držao motiku u ruci, te je iz vlastitog iskustva upoznat sa svim fazama proizvodnje vina.

Nakon Zagreb Undergrounda pripremaju još nekoliko različitih festivala na drugim lokacijama u Hrvatskoj, a njihov je zaštitni znak što će se održavati pod zemljom.

image

Organizatori festivala Paula i Zoran Kovačić

DARKO TOMAS CROPIX

"U Hrvatskoj je desetak potencijalnih lokacija, a posjetitelji su na njima zaštićeni od vremenskih (ne)prilika, a temperatura je konstantna, pa u njima nikad nije pretoplo ili prehladno, što je velika prednost. A ambijent je u svakom slučaju jedinstven i jamči nezaboravan doživljaj", govori Paula Kovačić, kojoj je bilo iznimno važno da svoj promotivni štand na Zagreb Undergroundu dobije i humanitarna udruga Krijesnica čiji članovi pomažu obiteljima djece koja se liječe od malignih bolesti.

Zainteresirani posjetitelji koji svoje ulaznice ne nabave u pretprodaji u sustavu Eventim ne moraju brinuti, jer će biti dostupne i na ulazu.

image

Ulaz je iz Mesničke ulice

ZAGREB UNDERGROUND
Linker
16. travanj 2024 15:10