Keanu Reeves

 PROFIMEDIA
Holivudska ikona

Rijedak zajednički izlazak: Slavni glumac u društvu partnerice stigao na večeru i pokazao novi imidž

Keanu Reeves ovog ljeta sa svojim rock bendom Dogstar stiže i u Zagreb, gdje će nastupiti na 16. festivalu INmusic.

Keanu Reeves ovog ljeta sa svojim rock bendom Dogstar stiže i u Zagreb, gdje će nastupiti na 16. festivalu INmusic.

Jedan od najpopularnijih i najbolje plaćenih holivudskih glumaca, 59-godišnji Keanu Reeves, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 380 milijuna dolara, jedna je od zvijezda čija se pojavljivanja na crvenom tepihu mogu pobrojati na prste jedne ruke. A u društvu svoje pet godina mlađe životne partnerice, likovne umjetnice Alexandre Grant pojavljuje se isključivo na događajima koji imaju humanitarni karakter ili se na njima prikuplja novac za važne umjetničke institucije i projekte. Prošlog vikenda Keanu Reeves i Alexandra Grant zablistali su na donatorskoj gala svečanosti MOCA Gala 2024., na kojoj se prikupljao novac za kolekciju Geffen Contemporary, koja je dio stalnog postava Muzeja suvremene umjetnosti u Los Angelesu.

Bila je to prva prava prilika da javnost prostudira Reevesovu novu frizuru, koju je prvi put pokazao na snimanju filma "Outcome" zbog čega je prvi put nakon mnogo godina skratio svoju dugu kosu, koja je desetljećima bila njegov zaštitni znak.

Drastična promjena frizure glumca je po općem mišljenju znatno pomladila i istaknula njegove crte lica, a mnoge je novim lookom podsjetio na sad već davnu 1999. godinu kad je sa sličnom frizurom briljirao u "Matrixu", jednom od najvažnijih filmova koji obilježio tranziciju u digitalno doba.

image

Podržali su donatorsku večeru MOCA Gala 2024. za Muzej suvremene umjetnosti u Los Angelesu

MOMODU MANSARAY GETTY IMAGES VIA AFP

Glumac je za tu prigodu uz sivo odijelo u kombinaciji sa šalom nosio glomazne gležnjače, dok je Alexandra Grant zablistala u dugoj dekoltiranoj tirkiznoj večernjoj haljini od satena. Sudeći prema zaljubljenim pogledima i govoru tijela kojim naglašavaju međusobnu bliskost njihova ljubav cvate i nakon pet godina veze koju su obznanili u studenom 2019., kad su se zajedno pojavili na crvenom tepihu gala svečanosti LACMA Art + Film.

Upoznali su se, pak, 2009. na večeri, a u međuvremenu je Keanu pozvao Alexandru da ilustrira njegovu knjigu "Oda radosti" (Ode to Happiness), a kasnije i drugu knjigu "Sjene" (Shadows). S obzirom na to da su vezu započeli nakon što su postali poslovni suradnici i prijatelji, koji su zajednički pokrenuli izdavačku kuću X Artists Books, čim su prohodali počeli su živjeti zajedno.

image

Alexandra Grant i Keanu Reeves u vezi su pet godina

MICHAEL TRAN AFP

"Zaljubljivanje u zrelim godinama ima mnogo više prednosti, nego mana. Oboje smo bili formirane i ispunjene osobe prije nego što smo započeli našu vezu, a istodobno smo dovoljno zreli da znamo kako partneru u vezi moramo ostaviti slobodu. Tako da smo mi istodobno međuovisni, te u isti mah neovisni na najbolji mogući načine", izjavila je Alexandra Grant za časopis People.

Alexandra Grant svog dragog neće pratiti na turneji njegovog rock sastava Dogstar, u sklopu koje Keanu Reeves početkom ljeta stiže u Zagreb, gdje je potvrdio nastup na 16. festivalu INmusic, koji se od 24. do 26. lipnja održava na SRC Jarun.

image

Alexandra Grant i Keanu Reeves zajedno vode izdavačku kuću

MICHAEL TRAN AFP

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanu Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio pjevači i gitarist Bret Domrose. Njihov osebujan grunge izričaj na debitantskom albumu "Our Little Visionary" oduševio je fanove, a svoj značaj Dogstar su potvrdili kao predgrupa mnogim velikanima 90-ih, između ostalih i Davidu Bowieju. Drugi album "Happy Ending", objavljen je 2000. godine, a ponovno okupljanje Dogstara i snimanje trećeg albuma "Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees" nakon više od dva desetljeća ubrzala je pandemija koronavirusa.

Linker
25. travanj 2024 23:56