Ne želimo započinjati incidente na razini kakvo se punjenje može nazvati burekom, ovaj recept nije čak ni pita, jer za njega ne trebaju kore ni tijesto. Svojom jednostavnošću izrade osvojit će i one koji nemaju ni vremena ni prevelikog znanja iz kuhanja, a okusom podsjeća na tu tradicionalnu poslasticu.
Sir, vrhnje, jaja i cornflakes uz malo soli (ili šećera za slatku verziju) i imate svoj brzi burek.
Sastojci
- 300 g svježeg sira
- 1 čašica čvrstog jogurta ili kiselo vrhnje
- malo soli
- 2 jaja
- 100-150 g cornflakesa
- Za slatku verziju dodajte šećer umjesto soli, naribanu koricu limuna i malo šećera u prahu za posip
Priprema
Sir i jogurt (ili vrhnje) posoliti i pomiješati, zatim dodati jaja pa sve još jednom dobro povezati. Zatim umiješati cornflakes (cijeli, ne mljeveni), lagano miješajte dok se sve poveže. Smjesu izliti u nauljeni, okrugli pleh i peći u pećnici na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta. Kada je gotovo izvaditi i narezati na željene komade. Za slatku verziju, znatno smanjiti količinu soli i staviti željenu količinu šećera s limunovom koricom. Na kraju pošećeriti.