MARE MILIN
ponovna suradnja

Legendarna Loredana Bahorić predstavila je sasvim drugačiju kampanju za novu kolekciju

Fotografikinja Mare Milin rado se odazvala pozivu i snimila cijelu kolekciju Charlie Designa u ogledalu, a glavna zvijezda je mlada djevojka vibrantne boje kose pa samim time crna odjeća još više dolazi do izražaja.

Fotografikinja Mare Milin rado se odazvala pozivu i snimila cijelu kolekciju Charlie Designa u ogledalu, a glavna zvijezda je mlada djevojka vibrantne boje kose pa samim time crna odjeća još više dolazi do izražaja.

Kada je razmišljala o snimanju zimske kampanje za svoj brend Charlie, legendarna Loredana Bahorić htjela je nešto drukčije, ali prepoznatljivog modnog rukopisa. Odlučila je snimati u boji te tako crnu kolekciju prikazati u jednom novom svjetlu. Fotografkinja Mare Milin cijelu je kolekciju snimila u ogledalu, baš kao omiljenu joj Charliejevu kampanju "Time of Innocence" iz 2013. godine.

"Nekim čudom dobivena zraka svijetla, dala je snažan naboj cijeloj priči i dodatno istaknula teksture crne kolekcije te svijetlu put modela. Upotreba kontrastnih materijala snažno je podcrtana zrakom svjetla te osim estetskog dojma ima i jasno simbolično značenje", rekla je Loredana Bahorić.

image

Fotografkinja Mare Milin cijelu je kolekciju snimila u ogledalu

MARE MILIN

Loredaninom pozivu za snimanje nove zimske kampanje Mare Milin rado se odazvala i tako još jednom Charlie i Mare ispisuju najljepše stranice hrvatske modne fotografije. "Znala sam, nekako telepatski da me jedan dan nazvala baš zato da mi kaže da radimo jednu malu kampanjicu" kaže Mare. I napravile su je. U doba obilja i brzine kojom se informacije šire, zasipaju nas i jednakom brzinom nestaju, Mare i Loredana stvorile su nešto što bi netko možda želio gledati malo dulje od jednog scrolla.

image

Mare se rado odazvala Loredaninom pozivu za snimanje kampanje

MARE MILIN

"Kad smo već kod brzine svjetlosti kojom se stvari događaju i izmjenjuju, gdje sebe nekako vidim kao protagonisticu koja stoji na pokretnoj traci i gleda svijet koji je isto tako na drugoj pokretnoj traci. Ponekad nismo svjesni procesa nastajanja fotografije. Zdravo za gotovo, koristimo ga bez da se vraćamo na rudimentarno u tom procesu. Isto tako, rutinski uzimamo ulogu svjetla u bilo kojem aspektu života", kazala je fotografkinja Mare Milin.

image

Mare je stvorila lik djevojke, vibrantne boje kose i ruža, u crnoj odjeći, stoji u struji svjetla i time komunicira postojanje svjetla u tami

MARE MILIN

Svjesno, ali i nasumično i slučajno pišući svjetlom, Mare je stvorila seriju fotografija gdje lik djevojke, vibrantne boje kose i ruža, u crnoj odjeći, stoji u struji svjetla i time komunicira postojanje svjetla u tami. "Tuneli bez izlaza, tumaranja u vječnom mraku, beskrajne noći Zemljinih polova, plivanje u tamnoj vodi - poput tamnog yina i svijetlog yanga, a sve to nema smisla bez Sunca, Mjeseca, tj. neke zrake. Ravnoteža je sve. Na kraju, ako to želimo, izlazimo iz tunela, iz mraka, dolazi ljeto, izranjamo iz tamne vode - u svjetlo", objasnila je fotografkinja te dodala: "E, pa ja sada apeliram na vas da uočite zraku svjetla, i što se događa u njoj, ali i tamu koja je okružuje. Sve to dio je života, svijeta, i na kraju ove kampanje."

image

Mare i Loredana stvorile su impresivnu kampanju za Charlie

MARE MILIN
image
MARE MILIN
image
MARE MILIN
Linker
27. travanj 2024 23:01