Vrijede milijune

Apsolutna egzotika: Nevjerojatna kolekcija od 56 bijelih klasičnih Porschea ide u prodaju

Zbirka je prikupljana tijekom desetljeća i uglavnom se sastoji od posebnih Porsche modela koji su prešli vrlo malo kilometara

‘Bijela kolekcija‘, Porsche

 RM Sotheby‘s

Ne znamo kako bi izgledala vaša kolekcija automobila snova, ali velikoj većini uključivala bi izvjesnu pristranost prema određenim markama i modelima. Neki entuzijasti, međutim, prilično su jednostraniji kod pristupa u svojoj sakupljačkoj strasti.

image

‘Bijela kolekcija‘, Porsche

RM Sotheby‘s

Uzmite za primjer ovu zbirku automobila jednog kolekcionara iz SAD koja ide na aukciju RM Sotheby‘sa.

Ne samo da se sastoji gotovo isključivo od Porschea, već je gotovo svaki od 56 automobila obojen u bijelo. Ovaj čovjek očigledno ima dva uvjeta: mora biti bijelo, i mora imati značku proizvođača iz Stuttgarta.

image

‘Bijela kolekcija‘, Porsche

RM Sotheby‘s

Zbirka je prikupljana tijekom desetljeća i uglavnom se sastoji od rijetkih Porschea iz limitiranih serija koji su prešli vrlo malo kilometara. Naravno, 911-ice čine većinu vozila, a tu su i primjerci iz svakog u sedam desetljeća marke. Najstariji je coupe iz 1965., a najnoviji je Targa 4S Heritage Design Edition iz 2021. Tu su i ikone poput ‘73 Carrere RS, ‘89 Speedstera i ‘94 Turbo S ‘Flat Nosea‘.

image

‘Bijela kolekcija‘, Porsche

RM Sotheby‘s

Najvrjedniji od 911-ica je Carrera RSR 3.8 iz 1993., jedan od 51 proizvedenog primjerka i jedan od samo dva ‘strassenversion‘ primjerka napravljena za cestovnu uporabu. Opremljen opcijskim "Le Mans" motorom i luksuznom unutrašnjosti od crvene kože, prešao je samo 70 kilometara, a vlasnik ga cijeni između 2 i 2,5 milijuna dolara.

image

‘Bijela kolekcija‘, Porsche

RM Sotheby‘s

No ima tu i drugih modela. Među kolekcijom su i 356, 914, 924, 928, nekoliko 944, pa čak i par Porsche traktora. No, zvijezda je 918 Spyder iz 2015. s opcijskim Weissach paketom za koji se očekuje da će koštati između 2,5 i 3 milijuna dolara.

Aukcija se održava od 1. do 2. prosinca, a detalje o svim automobilima (i traktorima) možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:11