UFC

Yair Rodriguez odao priznanje UFC-ovom prvaku: ‘Inspirirao me, otvorio mi je oči i pokazao put do pojasa‘

Yair Rodriguez

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
Prije najvažnijeg meča u dosadašnjoj karijeri ‘El Pantera‘ se naklonio svom sunarodnjaku

Yar Rodriguez sredinom veljače pobijedio je Josha Emmeta na UFC 284 priredbi u Australiji i tako osvojio titulu privremenog prvaka perolake kategorije, a u nedjelju ujutro, na UFC 292 "eventu" suočit će se s kraljem "featherweight" divizije, Alexanderom Volkanovskim, i pokušati ujediniti naslove. Uoči najvažnije borbe u dosadašnjoj karijeri, Meksikanac je otkrio ulogu svog sunarodnjaka Brandona Morena na svom putu prema vrhu najjače svjetske MMA organizacije.

"Kao prvo, želim reći da je Brandon Moreno inspiracija za mene. Bio je prvi koji je osvojio UFC naslov za Meksiko, i na neki način mi je otvorio oči", rekao je Rodriguez novinarima u srijedu na Media Dayu, pa nastavio:

"Uvijek sam znao da se stvari mogu postići. Nakon što sam ušao u UFC vidio sam da su stvari moguće i realne, ali on mi je još više otvorio oči i rekao: ‘Gledaj, brate, evo UFC pojasa.‘ Ponosan sam što zajedno dijelimo ‘card‘ i što predstavljamo Meksiko. Ne mogu riječima opisati koliko sam ponosan i sretan što sam u ovoj poziciji".

Moreno će, u sunaslovnoj borbi večeri, braniti pojas muha kategoriji protiv Alexandrea Pantoje, što će biti prvi put u povijesti da se dva meksička borca bore u mečevima za prvaka na istoj priredbi.

"Ovo je poseban trenutak ne samo za Brandona i mene, nego i za sve Meksikance. Mi smo pojedinci, suočavamo se sa svojim putevima. Iako smo tim, meksički tim, tražimo vlastito naslijeđe. Sretan sam što sam, također, dio onoga što Moreno radi. Jednostavno sam sretan što sam dio toga", zaključio je 30-godišnji meksički borac.

Linker
17. travanj 2024 02:03