UFC

Jorge Masvidal nakon boksačke avanture želi se vratiti u UFC protiv legende: ‘Volio bi mu uništiti facu‘

”Gamebred”

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
Jorge Masvidal nakon serije poraza i izlaska iz UFC-a zakazao je boksački obračun s Nateom Diazom

Jorge "Gamebred" Masvidal (35-17) imao je svoj zadnji UFC nastup u ožujku 2023. godine. Tada ga je dominantno porazio Gilbert Burns, a nakon serije od četiri poraza "Gamebred" je napustio UFC. Karizmatični Amerikanac s adresom u Miamiju trenutno se nalazi u pripremnom kampu za svoju boksačku "avanturu. Na samom početku lipnja ukrstit će rukavice sa svojim bivšim protivnikom Nateom Diazom. Mjesto radnje bi trebao biti Los Angeles, točnije Kia Forum.

U razgovoru za Bloody Elbow Masvidal jednom je rečenicom "potisnuo" svoju boksaču avanturu te je stavio u sjenu. "Tako bi volio da mu uništim facu" rekao je Masvidal na spomen imena Justina "The Highlighta" Gaethjea.

Negativni animozitet između Masvidala i Gaethjea seže nekoliko godina unazad. Naime, nakon umirovljenja Masvidal je upraznio svoju BMF titulu za koju su se borili njegov timski kolega Dustin Poirier i Justin Gaethje. Gaethje je pobijedio tako što je nokautirao Dustina leg kickom, a Masvidal je osobno uručio titulu pobjedniku. Tada su razmijenili par riječi u negativnom tonu.

Prije UFC-a 300 Masvidal je istupao raznim izjavama, od kojih je najglasnija bila ona da "želi slomiti orbitalnu kost Gaethjeu". Nakon toga Justin Gaethje je u razgovoru s Danielom Cormierom "sasuo" verbalnu paljbu prema njemu. "Jedina slomljena orbitalna kost bila je njegova protiv Usmana. On je toliko irelevantan sada".

Linker
16. travanj 2024 17:16