UFC

(VIDEO) Uspon Movsara Evloeva: Ponajveći talent perolake kategorije nastavlja pohod ka tituli

Movsar Evloev

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
28-godišnji ruski borac ovaj vikend bit će na svom najtežem dosadašnjem ispitu

Nakon jednog vikenda pauze, UFC se ovog vikenda vraća sa zanimljivom UFC Fight Night 207 priredbom. Alexander Volkov i Jairzinho Rozenstruik predvodit će event obračunom u teškoj kategoriji, ali ovaj put ćemo se fokusirati na sunaslovnu borbu večeri.

Dan Ige i Movsar Evloev odmjerit će snage u perolakoj kategoriji. Desetorangirani Dan Ige ne proživljava najbolje trenutke svoje karijere. Američki borac jedno vrijeme bio je u nizu od šest uzastopnih UFC pobjeda, ali kada je došlo vrijeme za nešto kvalitetnije protivnike, upisao je tri poraza. calvin Kattar savladao ga je sredinom 2020. godine, Ige se pobjedama vratio protiv Gavina Tuckera, ali nakon toga uslijedili su porazi od Chan Sung Junga i Josha Emmetta.

Očito je kako Ige još ne pripada samom vrhu kategorije, ali jako težak posao čekat će ga i ovog vikenda. Movsar Evloev (15-0, 5-0 UFC) jedan je od najperspektivnijih boraca perolake kategorije. 28-godišnji ruski borac bio je M-1 prvak bantam kategorije, a nikad u svojoj karijeri nije okusio gorčinu poraza.

Pobjeđivao je borce poput nika Lentza, Hakeema Dawodua i Mikea Grundyja, a trenutno je 13. u poretku izazivača perolake kategorije. Jako je potkovan u svim segmentima MMA-a i mnogi ga vide kao borca koji će zasigurno imati štošta toga za reći u ovoj kategoriji.

Dan Ige bit će mu najveći ispit u dosadašnjoj karijeri. Unatoč činjenici da je Ige gubio pet puta, bitno je istaknuti kako nikada u karijeri nije izgubio prekidom. Movsar Evloev s druge strane ima sedam pobjeda prekidima, ali niti jednu pod okriljem UFC-a. Svih pet UFC pobjeda upisao je na bodove i neki mu spočitavaju da bi trebao postati agresivnijim i zanimljivijim.

Evloev planira to promijeniti protiv Igea, a nada se kako će se dobrim nastupom jako primaknuti borbi za pojas.

''Moram pokazati svoje najbolje izdanje i dokazati svima da sam pravi izazivač za titulu. Nadam se da će mi nakon ove pobjede trebati samo još jedno dobro ime, prije nego dobijem napad na titulu. Završit ću ovog tipa u prvoj rundi. Ne trebaju mi tri runde.'', rekao Evloev.

Vrlo optimistična prognoza za nekog tko nema niti jednu pobjedu prekidom unutar UFC-a, a s druge strane čeka ga borac koji nikad nije završen. Međutim, Evloev je sjajan borac neovisno o načinu na koji dolazi do pobjede, a kako je izgledao njegov uspon kroz UFC, pogledajte u videu pri dnu ovog teksta.

Linker
22. travanj 2024 19:05