UFC

(VIDEO) Sean Strickland otkrio zašto mu UFC ne dopušta meč protiv Jakea Paula: ‘Djeca ne kupuju PPV‘

Sean Strickland

 Instagram (sean Strickland)
Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije htio je boksati protiv Jakea Paula, ali nije dobio dopuštenje svojih poslodavaca

Nakon nedavnog gubitka UFC-ovog pojasa u srednjoj kategoriji, Sean Strickland našao se u ratu s raznoraznim YouTuberima i ‘‘influencerima‘‘. Snimka sparinga s YouTuberom imena Sneako obišla je svijet, a još neka imena našla su se u verbalnim sukobima sa Stricklandom.

Među svim tim imenima našao se i Jake Paul, predvodnik YouTubera koji se odlučuju okušati u boksačkim vodama. Paul vjeruje kako može poraziti Stricklanda bez većih problema, a čak mu je javno poslao i ponudu za okršaj.

‘‘Platit ću ti let do Portorika i možemo snimati našu borbu. Ako pobijediš, dat ću ti jedan milijun američkih dolara, ali ukoliko te uzdrmam, moraš istetovirati ‘Betr‘ na sebe (naziv Paulove kompanije). Pošalji mi poruku. Ali kao i Paddy Pimblett, pretpostavljam da ćeš pronaći način za uteći.‘‘, poručio je Paul, pritom se prisjećajući kako je nekoć pozivao i Pimbletta na dolazak u Portoriko, ali Paddy se nikada nije pojavio.

Sean Strickland više je nego voljan boriti se s Paulom, a čak mu je nudio da se potuku u pustinji gdje nema nikog, čak ni kamera koje bi zabilježile taj meč. Međutim, kao i svi ostali UFC-ovi borci, Stricklandu je zabranjeno upustiti se u ikakav meč ili tučnjavu s Jakeom Paulom, a čak je i sam Sean to potvrdio u videu koji je jučer objavio.

‘‘Jake mi je ponudio milijun dolara znajući da taj meč nije moguć za mene. Čak sam i razgovarao s Hunterom Campbellom (UFC-ov šef poslovanja). Rekao sam mu: ‘Hunteru, borit ću se s ovim tipom. Dopustio si McGregoru da se bori protiv Floyda Mayweathera. Ovo je lakša borba i lakši novac‘. On mi je zatim objasnio kako Jake ne prodaje dobro svoje mečeve. Rekao mi je kako se za njegove mečeve ulaznice dijele besplatno i da ne zarađuje gotovo nikakav novac. Njegova publika su djeca, a djeca ne kupuju PPV. Pomalo depresivno sve u svemu. Mislio sam da ću se naplatit prebijajući tog tipa, to zvuči lako.

Jake Paul je ‘influencer‘ koji se prodaje djeci, a djeca neće kupiti PPV. On (Paul) zna da se ne možemo boriti, a to zna i UFC, svi to znamo. Ono što možemo jest staviti njega u otmjeni avion i dovesti ga u Las Vegas gdje se možemo obračunati. On dobro zna što bi se dogodilo. Ja bih to odradio besplatno, ne treba mi novac.‘‘, poručio je Strickland u svom obraćanju.

Vrlo brzo nakon Stricklandovog izlaganja, oglasio se Nakisa Bidarian, nekadašnji UFC-ov zaposlenik, a danas menadžer Jakea Paula.

‘‘Bio bih šokiran ako je Hunter Campbell rekao nešto ovakvko, jer to bi bila očita laž. Isti ‘klinci‘ koji prate Jakea Paula ujedno prate i sve ‘influencere‘ koje je Hunter pozvao na Power Slap i pokušao ih je privući da se zainteresiraju za taj proizvod. Dakle, Sean možda laže ili ipak govori istinitu verziju priče, a to znači da Hunter Campbell laže borcima koji žele novac Jakea Paula.‘‘, rekao je Bidarian u svom obrazloženju.

Sve u svemu, borba između Paula i Stricklanda neće se dogoditi. Jake sigurno neće svojevoljno pristati na sparing koji mu ne donosi nikakvu zaradu, dok Sean Strickland bez UFC-ovog dopuštenja može samo sanjati o boksačkim mečevima s YouTuberima i ‘‘influencerima‘‘.

Linker
29. travanj 2024 06:08