UFC

(VIDEO) Alexey Oleinik prekidom u prvoj rundi došao do 60. pobjede, Conorov nasljednik nije oduševio

Alexey Oleinik

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Preliminarni dio velike UFC 273 priredbe ponudio je nekoliko zanimljivih mečeva

Još od petog mjeseca 2020. godine, Alexey Oleinik (60-16-1) čekao je na pobjedu. Legendarni ruski teškaš tada je pobijedio Fabricija Werduma te je došao na prago 60. profesionalne MMA pobjede.

Uslijedila su tri poraza (Derrick Lewis, Chris Daukaus i Sergey Spivak) te se činilo kako je veteranu ipak došao kraj. Promocija ga nije otpustila unatoč gubitničkoj seriji, a Oleinik je napokon dočekao i tu 60. pobjedu.

29-godišnji Jared Vanderaa (12-8-0, 1-4 UFC) nije se mogao nositi s 15 godina starijim Oleinikom. ''Boa Constrictor'' upisao je čak 47 pobjedu ''submissionom'' u karijeri. ''Scarf-hold'' tehnika presudila je Vanderii, a radi se o istom zahvatu kojim je Oleinik pobijedio i Mirka ''Cro Cop'' Filipovića još 2013. godine.

Bila je to ujedno i sedma pobjeda ''submissionom'' za Oleinika pod okriljem UFC-a, a time je samo jednu kratak u odnosu na rekordera teške kategorije, Franka Mira. Oleinik je nakon meča u razgovoru s Roganom izjavio kako se planira boriti još pet ili deset godina, ali dojam je kao da se ipak šali. Međutim, Oleinik smatra kako još nije vrijeme za kraj karijere i gledat ćemo ga i dalje.

Jared Vanderaa upisao je treći poraz u nizu te četvrti u posljednja četiri UFC nastupa. Američki borac unutar UFC-a savladao je samo Justina Tafu, a gubio je od Spivaka, Romanova, Arlovskog i Oleinika. Ovo bi lako mogao biti kraj njegovog UFC puta.

Potencijalni nasljednik Conora McGregora, Ian Garry (9-0-0), ostao je neporažen i nakon svog drugog UFC nastupa. 24-godišnji Irac nadimka ''Budućnost (The Future)'', pod okriljem UFC-a debitirao je u 11. mjesecu prošle godine. Tada je nokautirao Jordana Williamsa na PPV priredbi u Madison Square Gardenu, a sada se ponovno našao na velikom eventu. Njegov nastup protiv Dariana Weeksa (5-2-0, 0-2 UFC) nije bio uvjerljiv, ali dovoljan je za pobjedu jednoglasnom odlukom (29-28, 30-27, 30-27).

Mladi irski borac nije oduševio i puno je posla pred njim prije nego se suoči s najboljim velterašima svijeta. Ipak, i sam Garry rekao je nakon meča kako nije savršen, ali je na putu da postane. Svjestan je svog prostora za napredak, a uz takav stav, vjerujemo da će napretka uistinu biti.

Mickey Gall (7-5-0, 6-5 UFC) pričao je kako bi definitivno pobijedio Brucea Leeja, ali Mikea Malott (8-1-1) pokazao se nepremostivom preprekom. Kanadski velteraš u svom UFC debiju, brutalno je nokautirao Mickeyja Galla u prvoj rundi.

Ukupno sedam borbi održano je u sklopu preliminarnog dijela priredbe. Meč Marcina Tybure i Jairzinha Rozenstruika otkazan je u petak jer se Tybura razbolio. Kompletne rezultate uvodnog dijela priredbe, pročitajte pri dnu teksta.

UFC 273 - preliminarni dio priredbe:

Ian Garry def. Darian Weeks via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 30-27 x2)

Anthony Hernandez def. Josh Fremd via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2, 29-28)

Raquel Pennington def. Aspen Ladd via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Mike Malott def. Mickey Gall via KO - R1, 03:41

Aleksei Oleinik def. Jared Vanderaa via sub (scarf hold) - R1, 03:39

Piera Rodriguez def. Kay Hansen via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Julio Arce def. Daniel Santos via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2, 29-28)

Linker
02. svibanj 2024 13:09