UFC

UFC podijelio bonuse najboljima: Volkanovski zasluženo nagrađen, Chimaev nastavio sa sjajnom serijom

Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Četiri borca kući odlaze bogatiji za pedeset tisuća dolara

Dugoočekivana UFC 273 priredba ispunila je očekivanja i MMA fanovi mogli su uživati u večeri odličnih mečeva i nastupa. Čelnici promocije mogu biti zadovoljni viđenim, a četiri borca kući će otići zadovoljniji za dodatnih 50 tisuća dolara.

Kad je u pitanju bonus za najbolje izvedbe, nagrađeni su Alexander Volkanovski i Alexey Oleinik. Volkanoski je pružio majstorsku izvedbu u glavnoj borbi večeri i treći put je obranio titulu u perolakoj kategoriji. Australac makedonskih korijena izdominirao je Chan Sung Junga, a sve je kulminiralo tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Tehnika, taktika, fizička sprema, Volkanovski je oduševio svim segmentima i radi se o pravom primjeru šampionski odrađenog nastupa. Alexanderu je to treći bonus u karijeri, a prva dva osvojio je za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri.

Alexey Oleinik nastupao je na ranom preliminarnom dijelu priredbe, ali uspio je osvojiti bonus. ''Submissionom'' u prvoj rundi (scarf hold), Oleinik je savladao Jareda Vanderuu. Bila je to ukupno 60. pobjeda u karijeri za 44-godišnjaka te 47. ''submissionom''. Ovo mu je šesti bonus u UFC karijeri, a svaki puta osvajao je nagradu za najbolju izvedbu.

Kad je borba večeri u pitanju, tu dileme nije bilo. Khamzat Chimaev i Gilbert Burns priuštili su nam 15 minuta neprestane paljbe i promocija ih je morala nagraditi. Chimaev je slavio jednoglasnom odlukom, a novim bonusom nastavio je sjajnu seriju osvajanja bonusa. Čečen je u svih pet nastupa osvajao bonus. Prva četiri puta nagrađen je za izvedbu, a danas za borbu večeri. Burnsu je ovo peti UFC bonus, a prvi za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri.

Šteta je što se mjesta nije našlo i za Mikea Malotta. Kanadski velteraš nokautirao je Mickeyja Galla u prvoj rundi (snimku nokauta možete pronaći OVDJE, a uz to je i u fazi prikupljanja novca koji će donirati svom treneru čija se kćerka bori protiv raka.

Linker
08. svibanj 2024 18:28