UFC

Gilbert Burns pogodio je Chimaeva preko 100 puta: Pogledajte Khamzatovo lice nakon meča

Gilbert Burns

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Sjajni brazilski borac namučio je uvelike favoriziranog Chimaeva

Jedna od najimpresivnijih stvari kod Khamzata Chimaeva nakon prva četiri UFC nastupa, bila je statistika značajnih udaraca koje je primio. Čečenska senzacija samo je jednom značajno pogođena prema službenoj UFC-ovoj statistici, a taj udarac pogodio je John Phillips u Khamzatovom UFC debiju.

McKeeja, Meerschaerta i Jinglianga, savladao je bez primljenih značajnih udaraca i sve to činilo ga je velikim favoritom protiv Gilberta Burnsa. Znalo se da će Brazilac pružiti najveći otpor do sada, ali Burns je nadmašio brojna očekivanja.

''Durinho'' je pružio opak meč i dobrano je namučio Chimaeva. Nakon jednog primljenog značajnog udarca u prvom meču, statistika se značajno promijenila kod Chimaeva. Naime, Burns je pogodio 119 značajnih udaraca, naspram 108 Khamzatovih. Ukupno 141 udarac pogodio je ''Durinho'', a Chimaev 124.

Samo u drugoj rundi, Burns je imao čak 56 značajnih udaraca, a 45 ih je odsjelo na Khamzatovoj glavi u toj rundi (ukupno 89 značajnih udaraca primio je Chimaev u glavu). Burns je dokazao kako Chimaev ipak nije neuništivi stroj te da je itekako ranjiv. Uspio je Burns i raskrvariti lice svog protivnika, a Darren Till podijelio je nekoliko fotografija s meča. Jedna od njih jeste Khamzatov ''selfi'' u svlačionici nakon meča.

image

Khamzat Chimaev

Instagram (darren Till)

Instagram stranica Fight Club također je podijelila zanimljivu fotografiju njegova lica i vidljivo je kako Chimaev nije prošao kroz lak meč. Burns je s razlogom drugi izazivač u velter kategoriji i to je danas dokazao.

Dobra stvar za Chimaeva jeste činjenica da je ipak uspio pobijediti, ali borbe protiv onih najboljih tek slijede (Usman i Covington).

Linker
11. svibanj 2024 06:19