UFC

Tom Aspinall o idućem protivniku: ‘Ako Gane neće, borit ću se s čudovištem kojeg nitko ne želi, zašto ne!‘

Tom Aspinall

 GEORGE TEWKESBURY/PA IMAGES/PROFIMEDIA George Tewkesbury/pa Images/profimedia
‘Nisam nasilnik, ako ne želi borbu, neću mu je nametati’

UFC-ov britanski teškaš Tom Apinall vratio se u srpnju (7. mjesec) ove godine nakon godine dana odsutnosti zbog ozljede i u stilu je nokautirao Marcina Tyburu u Londonu, a sada ima oko za napad na titulu. Aspinall ne krije svoje ambicije i prozvao je čak i teškaškog prvaka Jona Jonesa, što je ovaj odbio. Sada priželjkuje borbu s Ganeom, ali čini se da ponovno osjećaj nije uzajaman. Britanac ipak odlučuje da neće forsirati borbu iako mu je Gane trenutno prvi izbor.

“Nisam nasilnik. Ako ne želi borbu, neću mu je nametati. Htio sam sinoć ući u oktogon, UFC mi nije dozvolio da uđem. Znam da se ne želi boriti sa mnom, ja sam mu statistički loš protivnik. On bi meni odgovarao, ali ako ne želi, razumijem”, iskreno će Aspinall za TheMacLife.

Nakon UFC Fight Night 226 "eventa” u kojem je Gane porazio Sergeja Spivaka prekidom u drugoj rundi, Francuz je izjavio da želi vidjeti što će se dogoditi u borbi između Jona Jonesa i Stipe Miočića u studenom (11. mjesec) ove godine. Ako Gane bude inzistirao da ne želi borbu s Aspinallom, njemu nije problem boriti s opasnim Rusom kojeg mnogi teškaši oklijevaju prozivati - Sergejem Pavlovičem.

“To onda ostavlja samo jednu opciju – velikog tipa iz Rusije, čudovište kojeg nitko ne želi. Bio bih više nego sretan da se borim s njim. Štoviše, trebali smo se već dvaput boriti i zbog nekog razloga nisam. Učinimo to, želim se boriti sa svakim tko će me dovesti bliže tituli, a on je definitivno jedan od njih”, zaključuje Aspinall.

Linker
14. svibanj 2024 08:00