UFC

‘Rumble‘ Johnson ima poruku za Buffera: ‘Skini se s cracka, zarađivati za obitelj nije irelevantno‘

Anthony Johnson

 screenshot (YouTube, MMA Junkie)
Bivšem UFC-ovom dvostrukom izazivaču nije se svidjela poruka poznatog najavljivača Francisa Ngannouu

Odnos UFC-a i Francisa Ngannoua trenutno je jedna od top tema u svijetu borilačkog sporta, a mnogi su do sada dali svoje mišljenje o svemu što se događa između najveće svjetske MMA promocije i njihovog prvaka teške kategorije.

Jedan od posljednjih takvih je UFC-ov dugogodišnji najavljivač Bruce Buffer, koji smatra kako bi Ngannouu bilo najpametnije da prihvati svoju trenutnu situaciju, odradi ugovor do kraja te da onda pregovara. Nešto poput napuštanja UFC-a vidi kao najgore moguće rješenje po Kamerunca.

‘‘Bez uvrede ostalim organizacijama, ali postajete irelevantni onog trenutka kad napustite UFC. Iz UFC-ova Octagona, padate u Bellator. Nadajmo se da ćete se svi dogovoriti", rekao je Buffer izravno Francisu, dok je ovaj gostovao u njegovom It's time podcastu.

Tako nešto nije najbolje sjelo jednom bivšem UFC borcu, a danas članu Bellatora. Riječ je o Anthonyju "Rumbleu" Johnsonu, koji je citat vidio na Instagram stranici MMA Island i tamo odmah odgovorio.

"Bruce se treba ostaviti cracka. Na koji način osiguravanje hrane i sigurnosti za svoju obitelj može biti irelevantno? Samo da se zna, plaćen sam puno više otkako sam otišao u drugu organizaciju. Bruce ima svoj garantirani novac pa može pričati. Borci trebaju čekati i onda zapravo zabavljati ljude da bi dobili priliku zaraditi svoj novac", napisao je Johnson u komentarima, što je rezultiralo velikim brojem odgovora.

Johnson se prošle godine vratio borbama, nakon što se 2017. godine umirovio. Dugo se pregovaralo, govorilo se kako dolazi u UFC-ovu tešku kategoriju, onda je ponovno aktualna postala poluteška, da bi sve iznenadila informacija kako je raskinuo ugovor s UFC-om te otišao boriti se u Bellator.

U Bellatoru je do sada odradio jednu borbu, na Bellator 258 priredbi, a podaci s interneta govore kako je za taj nastup dobio 60 tisuća dolara. Usporedbe radi, za svaku svoju borbu za UFC titulu dobio je honorar od pola milijuna dolara, s tim da možemo pretpostaviti kako mu je pripao i dio od prodaje prijenosa. One borbe između ta dva napada na titulu bio je na oko 300 tisuća dolara. Naravno, ne možemo biti sigurni u ove podatke s Bellatora, no ako je uistinu zaradio toliko, možemo se samo nadati da mu je sponzorski novac toliki da ima smisla ono što govori.

Linker
02. svibanj 2024 13:10