UFC

Robert Whittaker uspješno se vratio u kavez! Pobijedio je Costu nakon tri runde i obratio se prvaku

Robert Whittaker i Paulo Costa

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca

Sunaslovna borba večeri donijela nam je konačan povratak Paula Coste. Mnogi su govorili da neće vjerovati dok ga ne vide u kavezu, a sada je napokon i ušao u njega, no pred njim nije bio lak zadatak. Bivši prvak Robert Whittaker žarko se želio vratiti u priču za napad na pojas, a nije nam preostalo ništa drugo nego vidjeti tko će s osmijehom na licu dočekati kraj meča...

Prednji direkt Coste odmah je našao svoje mjesto na bradi Whittakera. Bacao je Brazilac i ponešto "high kickova" dok je "Reaper" ponajviše bacao krošee i direkte uz poneki "low kick". Prva runda bila je sadržajna i oba borca su bila aktivna s tim da je dojam bio takav da Whittaker radi nešto veću štetu. Ispalio je bivši prvak nekoliko dobrih kombinacija u bradu "Borrachinhe", ali ovaj to kao da nije ni osjetio te je bacao udarce u tijelo. Na samom kraju runde, Costa je bacio zadnji kružni, uzdrmao protivnika i nasrnuo na njega, ali Whittakera je spasilo zvono. Da je bilo još desetak sekundi, teško da bi se meč nastavio...

Zanimalo nas je hoće li Costa na početku druge runde odmah nasrnuti i pokušati završiti meč, ali to se nije dogodilo, već je "Reaper" bio nešto aktivniji i frekventnije pogađao "Erasera". Aktivirao se i Costa, no pogodio je palac u oko te je meč prekinut na nekoliko sekundi. Lice Whittakera bilo je krvavo, no to ga nije omelo da ide prema naprijed i baca kombinacije koje Costa kao da nije ni osjetio. Rođeni Novozelanđanin izgledao je kondicijski bolje na kraju 10 minuta meča i vjerojatno je uzeo drugu rundu, što je značilo da smo bili na 1-1 te je zadnjih pet minuta odlučivalo sve.

Odmah je bilo vatreno na početku zadnje dionice gdje su i jedan i drugi bacali jake udarce. Vidjeli smo puno "low kickova" Coste koji je htio da Whittaker skrati distancu, ali se bivši prvak borio jako pametno i nije htio srljati te riskirati pobjedu. Pokušao je opet Costa pogoditi zadnji kružni, no ovaj put mu to nije prošlo i morao je nešto učiniti da ukrade rundu i dođe u bolju poziciju kod sudaca. Nije da nije pokušao na kraju, ali mu nije uspjelo i čekali smo još jednu odluku sudaca.

Na kraju je Whittaker slavio jednoglasnom odlukom sudaca i upisao 26. pobjedu u karijeri. Costi se to baš i nije svidjelo, no mora biti realan i reći da na kraju nije učinio dovoljno, a "Reaper" je taj koji slavi, poslao je poruku Dricusu Du Plessisu da je i dalje tu, a sad treba vidjeti hoće li dobiti priliku za napad na pojas.

Linker
22. travanj 2024 01:47