UFC

Robert Whittaker o otkazivanju borbe s Khamzatom: ‘Praktički sam saznao kada i svi fanovi‘

Robert Whittaker

 Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Bivšem UFC-ovom prvaku nije najbolje sjelo otkazivanje Chimaeva, rekao je da je usavršio stil borbe za njega

Whittaker o otkazivanju borbe s Khamzatom i pripremama za novog protivnika

Robert Whittaker trebao je predvoditi priredbu iduće subote protiv Chimaeva, no u četvrtak su se počele širiti glasine da će neporaženi borac koji se bori pod zastavom UAE-a otkazati borbu. Prema Whittakeru, on nije znao da je Chimaev odustao sve dok ga UFC nije obavijestio da je borba otkazana.

"Tada sam tek saznao da od borbe nema ništa. Nije bilo glasina ni ničega, praktički sam saznao kada i fanovi" rekao je Whittaker za BJPENN.com iz Dubaija u petak. "Samo su rekli da je Khamzat out, i što sada?"

Nakon što je Whittaker dobio vijest, izrazio je razočaranje jer je proveo mjesece radeći na specifičnom planu igre za Chimaeva. Bio je izuzetno uvjeren da će pobijediti i nanijeti Chimaevu prvi poraz.

"Bilo je malo frustrirajuće, proveo sam tri mjeseca radeći na vrlo specifičnom planu igre za vrlo specifičnog protivnika. Očito je da bi Chimaev imao velikih problema, stvarno sam prilagodio pripreme za taj stil borbe. Još uvijek sam u formi, još uvijek sam izoštren" rekao je Whittaker.

"Doputovao sam ovdje i razumijem da sam glavna zvijezda priredbe što nosi određenu razinu odgovornosti, tako zarađujem za život. Htio sam se boriti, htio sam da priredba ide dalje i htio sam obaviti svoj posao. Skidam kapu Ikramu što je prihvatio borbu i UFC-u što su to organizirali, veselim se priredbi" dodao je Whittaker.

Nakon što je Khamzat Chimaev otpao s UFC-a u Saudijskoj Arabiji, Robert Whittaker kaže da nije bilo dvojbe oko toga hoće li se boriti. Iako se suočava s nerangiranim protivnikom, Australac je rekao da želi biti dio UFC-a u Saudijskoj Arabiji i zamolio UFC da mu nađe protivnika.

"Prijatelju, nije bilo razmišljanja o tome da ne nastupim. To je moj posao, zato sam preletio pola svijeta i tako zarađujem za svoju obitelj. Razumijem da sam glavna zvijezda priredbe, puno je očiju uprto u mene. To je prva priredba u Saudijskoj Arabiji, želim biti dio toga" dodao je Whittaker.

U konačnici, UFC je uspio dogovoriti borbu za Roberta Whittakera protiv Ikrama Aliskerova. Međutim, bivši prvak kaže da nije bilo puno opcija jer su neki borci odbili borbu zbog kratkog roka.

"Nije bilo puno imena u igri, nitko nije htio prihvatiti, bilo je prekratko vrijeme. Razumijem koliko je Ikram opasan. On je tip koji dolazi u zadnji trenutak, trebao se boriti ovaj vikend, dakle spreman je, nema što izgubiti, a sve za dobiti" zaključio je Whittaker.

Linker
19. lipanj 2024 22:44