UFC

Poznati su dobitnici bonusa na UFC 277 eventu: Moreno četvrti put zaredom nagrađen

Drew Dober

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ukupno četvero boraca kući će otići bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara

Iako UFC 277 event nije dobivao niti približnu pažnju kao PPV event koji se održao početkom sedmog mjeseca (UFC 276), na kraju se radilo o vrlo uzbudljivoj priredbi s pregršt prekida i dobrih nastupa.

Borci poput Drewa Dobera, Nicolaea Negumereanua i Michaeala Moralesa ostvarili su velike pobjede prekidom na uvodnom dijelu priredbe, a četiri prekida vidjeli smo kroz pet mečeva ‘‘main carda‘‘. Nije bilo lako odlučiti tko zaslužuje bonuse, ali promocija se na koncu odlučila nagraditi četiri borca iznosom od 50 tisuća dolara.

Alexandre Pantoja zasigurno je zaslužio bonus fantastičnom izvedbom protiv Alexa Pereza. Četvrtorangirani borac UFC-ove muha kategorije odlučio je ostaviti što bolji utisak kako bi se nametnuo kao sljedeći izazivač, a od prve sekunde zauzeo je sredinu kaveza i silovito je krenuo na Pereza. Nije dugo trebalo Brazilcu da uzme leđa svog protivnika, a ‘‘neck crankom‘‘ ga je prisilio na predaju nakon samo 91 sekundu borbe. Bio je to jedan od najboljih njegovih nastupa u dosadašnjoj karijeri, a za to je nagrađen svojim ukupno četvrtim UFC bonusom (3 POTN, 1 FOTN).

Bonus za najbolju izvedbu dobio je i Drew Dober. Američki borac lake kategorije ‘‘cijepljen je‘‘ od dosadnih mečeva i uvijek ga je zabavno gledati. Ništa drukčije nije bilo niti danas, a nokautom u trećoj rundi pobijedio je Rafaela Alvesa. Triput je Dober nagrađivan bonusom za najbolju izvedbu, a dvaput je sudjelovao u borbi večeri. Dakle, pobjedom protiv Alvesa peti put u karijeri dobio je UFC-ov bonus.

Preostala dvojica osvajača bonusa u iznosu od 50 tisuča dolara su Brandon Moreno i Kai Kara-France. Oni su nagrađeni bonusom koji se dodjeljuje akterima najbolje borbe večeri.

Njihov meč za privremenog prvaka muha kategorije opravdao je očekivanja i gledali smo gotovo 15 minuta akcije. Moreno je na koncu izašao kao pobjednik tehničkim nokautom, ali KKF će za utjehu otići kući bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara.

Moreno je osvajao bonus svaki put u posljednja četiri nastupa. Triput ga je dobio za borbu večeri, a jednom za izvedbu. Ukupno je šest puta osvajao UFC-ov bonus.

Kai Kara-France također je stroj za bonuse u posljednje vrijeme. Četiri bonusa u posljednjih pet nastupa njegov su učinak. Dvaput ga je dobio za sudjelovanje u borbi večeri, a dvaput za najbolju izvedbu.

Linker
29. travanj 2024 09:51