UFC

Poznati analitičar o meču između Usmana i Chimaeva: ‘Mora preživjeti prvi nalet. Evo što mu najviše nedostaje‘

Kamaru Usman

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Upravo je Usmanova potrošenost ono što mnogi problematiziraju kada je u pitanju ovaj meč, a činjenica je da mu koljena nisu u najboljem stanju

Osim naravno glavne borbe večeri, ovoga vikenda će velika pažnja biti i na sunaslovnoj. Kamaru Usman odlazi u srednju kategoriju i bori se protiv Khamzata Chimaeva, a upravo bi mu on trebao pružiti najteži test u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Nema sumnje kako nas čeka jedan fenomenalan meč, tako da jedva čekamo subotu.

Nije tajna da, unatoč svemu, mnogi daju prednost Chimaevu u ovom meču. Međutim, poznati analitičar i nekadašnji prvak Strikeforcea, Josh Thompson, u svom podcastu s Johnom McCarthyjem je rekao kako će brzina Usmanu biti problem:

‘‘Jedna stvar koja Usmanu nedostaje jest brzina. On ima dobar, čvrst prednji direkt. Ima snagu. On je uistinu postao je**no dobar ‘stand-up‘ borac. Također je odličan hrvač. No, hoće li hrvati? Sve što ja čujem jest da on uopće ne hrva zbog koljena, čujem da mu koljena ne podnose hrvanje. Mislim da se puno toga ima za reći o načinu kako će pristupiti borbi‘‘, rekao je Thompson u svom podcastu.

‘‘Ako Usman ovo može pretvoriti u hrvački meč i usporiti Khamzata, mislim da ima dobre šanse. Mislim da će ovo biti dobra borba. Ukoliko Usman preživi prvu rundu i veliki nalet Chimaeva, mislim da će se tada moći opustiti‘‘, dodao je.

Upravo je Usmanova potrošenost ono što mnogi problematiziraju kada je u pitanju ovaj meč, a činjenica je da mu koljena nisu u najboljem stanju. Khamzat će zasigurno to pokušati iskoristiti i tako si stvoriti prednost, što nikako ne znači da ni njega ne čeka lagan meč ove subote.

Linker
26. travanj 2024 03:49