UFC

Pogledajte kome stručnjaci daju prednost u meču između Rakića i Blachowicza

Jan Blachowicz, Aleksandar Rakić

 Ufc
Smatra kako će ključnu ulogu odigrati grappling

Ovu subotu snage će odmjeriti bivši prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz i najbolji srpski UFC borac Aleksandar Rakic u eliminacijskom meču za napad na titulu. Aleksandar Rakić vraća se u Octagon nakon 14 mjeseci i dvije pobjede u nizu, a dočekat će ga bivši prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz. Poljak je pojas obranio samo jedanput protiv prvaka srednje kategorije Israela Adesanye, a krajem prošle godine mu ga je preoteo Glover Teixeira.

ESPN-ov novinar Marc Raimondi komentirao je s Ericom Niksickom borbu spomenute dvojice iz trenerske perspektive. Eric Nicksick je inače proglašen za najboljeg MMA trenera 2020. godine, te je ovom prilikom dao svoje stručno mišljenje o tome koji borac ima veću šansu za pobjedu, te koje su mane i prednosti svakog borca. Prvo je komentirao što Jan mora napraviti kako bi došao do eventualne pobjede.

"Jan bi trebao naći rješenje kako da skrati distancu protiv Rakića i pokušati što više udarati iz klinča. Također mora odraditi i poneko rušenje, osloniti se na grappling i držati Rakića na leđima. Mora više raditi lijevom rukom i pokušati zahvatiti Rakića na način koji je to napravio Rockholdu kada ga je nokautirao. Ali najvažnije je to da skrati distancu i forsira blisku borbu."

S obzirom na Rakićev stil, ako uspije skratiti distancu mogao bi mu napraviti velike probleme iz bliske borbe, ali do sada to nije nikome pošlo za rukom. Eric također vidi veliku priliku za pobjedu i kod Rakića.

"Držanje distance kao što je to radio protiv Anthonyja Smitha. Trebao bi koristiti kickove kao u svojoj posljednjoj borbi. Ima jako dobru udaračku tehniku, onaj nokaut protiv Jimija Manuwe je bio impresivan. Ima jako dobre eskivaže, ali mora držati distancu."

Eric smatra kako će ključan faktor ove borbe biti grappling.

"Nikada nisam vidio Rakića na leđima. Onaj koji će se pokazati kao bolji grappler mogao bi pobijediti u ovom dvoboju. Jana smo već viđali u grapplingu, ali Rakića još nismo."

I za kraj Eric je dao svoje mišljenje tko bi trebao izaći kao pobjednik ovoga meča.

"Puno sam se premišljao oko ovoga i imam povjerenja u Jana. Ako se osloni na svoj grappling mogao bi borbu okrenuti u svoju korist. Ali ipak, Rakiću dajem prednost. Smatram kako on ima sve potrebne vještine i da će postati prvak. Ovo će biti njegov najveći test do sada. Ali opet ne bih se iznenadio da ga Jan uspije nokautirati." - zaključio je Eric.

Linker
17. travanj 2024 09:28