UFC

Paul Craig prognozirao dugo iščekivani meč srednje kategorije: ‘Mora pokazati silu, završit će ga unutar par rundi!‘

Paul Craig

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Istaknuo je da ga jako cijeni i da je uvjeren u pobjedu

Paul Craig misli da će Khamzat Chimaev biti previše za Paula Costu. Chimaev (12-0, 6-0 UFC) vraća se u srednju kategoriju da bi se suprotstavio bivšem izazivaču za pojas Costi (14-2, 6-2 UFC) na UFC-u 294 21. listopada (deseti mjesec) u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

Craig, koji je uspješno debitirao u srednjoj kategoriji kada je upisao tehnički nokaut nad Andreom Munizom u drugoj rundi na UFC Fight Night 224 u Londonu prije tri tjedna, jako cijeni Chimaeva i očekuje da će nadvladati Costu. Chimaev se posljednji put u srednjoj kategoriji pojavio u rujnu (deveti mjesec) 2020. godine kada mu je trebalo samo 17 sekundi da nokautira Geralda Meerschaerta.

"Uvijek sam cijenio Chimaeva. On ima onaj zastrašujući ruski način borbe, znate, koji imaju oni borci. Dakle, smatram da bi trebao moći nametnuti silu i svoj stil Costi. Ipak, Costa je veliki, moćni srednjaš pa će to biti zanimljivo vidjeti. Zato je UFC ovo i ugovorio, to je jasno kao dan", započeo je Craig te dao svoju prognozu te borbe:

"Da sam kladioničar, onda bih igrao na Chimaeva i to unutar par rundi. Dakle, igrao bih pobjedu prekidom. Ne vidim da to ide daleko. Osjećam da će ga Chimaev samo nadjačati i iscrpiti i kao što sam rekao, upravo će mu njegov ‘grappling‘ i jiu-jitsu pomoći da zapečati tu pobjedu, ali kao što sam rekao, Costa, posebno na tom ‘secret juiceu‘, tko zna kako će protiv njega.”

Craig (17-6-1, 9-6-1 UFC) izrazio je interes za borbu protiv Chimaeva nakon što je zaustavio Muniza. U poluteškoj kategoriji, Craig je završio protiv bivšeg UFC prvaka Jamahala Hilla, bivšeg izazivača za naslov Magomeda Ankalaeva i jednog od top izazivača Nikite Krylova s čim se rijetko tko može pohvaliti, ali sada nastavlja svoj put u nižoj kategoriji te će biti zanimljivo popratiti kako će se tamo snaći i hoće li doći do pozicije izazivača.

Linker
29. travanj 2024 13:53