UFC

Oliveirin trener kritizirao Khabiba: ‘On radi upravo ono zbog čega je stalno kritizirao McGregora‘

Charles Oliveira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Diego Lima progovorio o planovima za Oliveiru

UFC trenutno nema prvaka u lakoj kategoriji. To je trebao biti Charles Oliveira, no zbog pada na vagi prije meča protiv Justina Gaethjea ostao je bez pojasa iako je pobijedio u toj borbi.

Oliveirin trener, Diego Lima, progovorio je što je sljedeće za bivšeg prvaka: ''Charles je tri puta osvojio pojas u 12 mjeseci, ima niz od jedanaest pobjeda, srušio je sve rekorde 'submissiona' u UFC-u. Ako UFC planira event u Sao Paolu ili Riu u dvanaestom mjesecu, mislim da ima najviše smisla da on predvodi tu priredbu. Garantiram vam, ukoliko dogovore borbu s McGregorom, to će biti najuzbudljivija i najglasnija publika u povijesti UFC-a.''

Ukoliko do borbe protiv McGregora ne dođe, Oliveira i njegov tim će imati oči na Islamu Makhachevu. ''I Conor i Islam imaju smisla. Plan A je borba s Conorom, a plan B je borba s Islamom. Charles dolazi iz četiri pobjede protiv top 5 boraca, a Islam ima samo jednu pobjedu u top 10. Zašto bi Charles išao u Abu Dhabi da se bori s njim, a to je praktički njegov domaći teren?'', zapitao se Lima.

Nije propustio priliku kritizirati Khabiba: ''Khabib je uvijek bio poznat po tome da ne priča, čak se profilirao kao netko tko mrzi 'trash talkere'. Sad on čini istu stvar zbog koje je kritizirao McGregora. Kad je tako siguran da bi Islam pobijedio Charlesa, zašto ne pošalje dupli ugovor s garancijom da će se on boriti protiv Charlesa ukoliko Islam izgubi?''

Iako je Khabib već dugo umirovljen, prozivke na njegovu adresu dolaze gotovo svakodnevno. S obzirom na način i razlog njegova umirovljenja, vjerujemo da će samo na prozivkama i ostati.

Linker
27. travanj 2024 06:32