UFC

Nije osvojio pojas, ali jeste srca fanova: Petr Yan jedan je od dobitnika novog bonusa

Petr Yan

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ukupno trojica boraca nagrađeni su bonusom koji se prvi put uručio na UFC 273 priredbi

Ranije tijekom netom završenog tjedna, mogli ste čitati o novom bonusu koji je UFC uveo u suradnji s Crypto.com platformom. Najjača svjetska MMA promocija već postojećim bonusima, dodala je novi, naziva ''Fan Bonus of the Night''.

Poseban je to tip bonusa koji se dodjeljuje na osnovu glasova fanova diljem svijeta. Osvajaći bonusa postaju bogatiji za peteroznamenkastu cifru koja se isplaćuje preko Bitcoina. Ukupno tri dobitnika uživaju u novom bonusu.

Khamzat Chimaev (30 tisuća dolara u Bitcoinu), Alexander Volkanovski (20 tisuća dolara u Bitcoinu) i Petr Yan (10 tisuća dolara u Bitcoinu) prvi su borci koji su nagrađeni novim bonusom.

Dok su Chimaev i Volkanovski slavili u svojim mečevima, Petr Yan izgubio je borbu za prvaka bantam kategorije, ali fanovi su ga svejedno odlučili nagraditi. Inače, navijači u sklopu ovog bonusa zapravo glasaju za svoje najdraže borce koji nastupaju na određenoj priredbi, a Yan očito osvaja srca navijača, iako nije osvojio pojas neprikosnovenog prvaka.

Chimaev i Volkanovski izuzev ''Fan Bonus of the Night'' bonusa, osvojili su i one klasične bonuse. Khamzat je nagrađen s 50 tisuća dolara za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri, a Volkanovski je za pobjedu nad ''Korejskim Zombijem'', osvojio bonus za najbolju izvedbu večeri.

Trenutno nije poznato koliko će UFC često prakticirati dodjeljivanje novog bonusa i radi li se o praksi predviđenoj samo za PPV priredbe. U svakom slučaju, prve dobitnike imamo.

Linker
12. svibanj 2024 10:21