UFC

Michael Bisping: ‘Treća borba Amande i Valentine bi trebala biti za žensku BMF titulu‘

Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko

 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Smatra da bi idealno bilo u ‘catchweightu‘

UFC-ov komentator i bivši prvak srednje kategorije Michael Bisping smatra kako je upravo sad pravo vrijeme za treći meč između Amande Nunes i Valentine Shevchenko, čemu je prethodila subotnja pobjeda Amande nad Juliannom Penom i vraćanje pojasa bantam kategorije u njeno vlasništvo.

Prošle je subote Amanda Nunes uvjerljivo pobijedila Juliannu Penu i vratila pojas u bantam kategoriji. Nakon pet rundi dominacije njena ruka je bila podignuta i pojas vraćen, no pravo se pitanje postavlja sad, a to je sljedeća stanica za Amandu. Na njega odgovor možda ima upravo Bisping.

‘‘Htio bih vidjeti treću borbu Amande i Valentine. O tome sam na kanalu govorio još odavno, a htio bih gledati Amandu Nunes i Valentinu Shevchenko na 59 kg, i to u borbi za žensku BMF titulu. Ako su to mogli organizirati za dečke, mogu i za cure. Valentina se može podići na 59, a Amanda spustiti. Bio bi to dobar catchweight supermeč‘‘, rekao je Bisping.

Možda to i nije loša ideja s obzirom da se još uvijek službeno ne razgovara o trećem meču Nunes i Pene. Pitanje je hoće li ga uopće biti i koliko se dugo Amanda još namjerava boriti, no sigurna je stvar da bi UFC sigurno radije organizirao tu trilogiju.

Amanda Nunes je već dva puta pobijedila Valentinu, 2016. i 2017. godine. Pobjede su oba puta bile sudačkom odlukom, jednom jednoglasnom a jednom podijeljenom.

Linker
11. svibanj 2024 15:59