UFC

Masvidal tvrdi da se Conor ne želi boriti protiv njega: ‘On odbija UFC-ove pozive ako mene spominju‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
‘‘Gamebred‘‘ bi se rado obračunao s Ircem, ali tvrdi kako McGregor ima nerealne zahtjeve

Proteklih dana imali ste prilike čitati o međusobnim prozivkama koje su si uputili Conor McGregor i Jorge Masvidal. ''Gamebred'' je između ostalog optužio Conora da je počeo koristiti steroide, a McGregor je vrijeđao inteligenciju Jorgea Masvidala.

Njihovo prozivanje zainteresiralo je MMA javnost i reakcije na potencijalno ugovaranje tog meča zapravo su jako dobre. Obojica su u gubitničkim nizovima i pobjeda im je imperativ. McGregor je i dalje najveća MMA zvijezda na svijetu, a Masvidal se proteklih godina prometnuo u jednu od najvećih UFC-ovih zvijezda.

Dodamo li njihov borilačke stilove u jednadžbu, jasno je kako bi gledali jako zanimljiv obračun u stojci. Masvidal ipak tvrdi kako McGregor odbija meč s njim.

''Taj tip se ne javlja UFC-u na pozive svaki put kad mu moje ime pošalju mailom. Ne želim javno otkrivati imena UFC-ovih zastupnika, ali pitate li nekog iz uprave, reći će vam: 'Conor se više ne bori, ni pod kojim uvjetima.'''

''Kad god mu ponude ugovor, on traži glupe stvari koje se ne mogu dogoditi. Želi da se ja spustim u laku kategoriju. Prije svega, ja se neću spuštati u laku kategoriju zbog njega. On se već borio u velteru i zašto bih se ja spuštao u nižu kategoriju? Nisam bio u toj kategoriji pet ili šest godina. Fizički je to postalo nemoguće za mene. Dakle, on ima nerealne zahtjeve, a istovremeno priča sranja. Da, pristat ću povremeno na pričanje sranja, jer mi je ponekad dosadno, ali znamo da se on neće boriti. UFC-ov predsjednik Dana White davno je rekao da sam ja prevelik muškarac za Conora, razlika u veličini je drastična. Svi znaju kako je prošao njegov meč protiv Natea Diaza, a onda možete pogledati moju borbu protiv Natea. Ja bih dotaknuo Natea, a on bi počeo 'plesati', završio bi na tlu, zgrabio bi svoj stomak i molio bi se Bogu. Conor zna da snažno udaram i neću se umoriti bacajući udarce.'', objasnio je Masvidal gostujući u MMA Houru.

Dakle, ''Gamebred'' odbacuje mogućnost meča protiv McGregora, odnosno ne vjeruje da bi Irac ikada pristao na taj meč. Masvidal je trenutno u nizu od tri uzastopna poraza. Dvaput je gubio od Usmana, a u posljednjem nastupu porazio ga je Covington. Ukoliko želi ostati konkurentan pri vrhu kategorije, pobjeda u sljedećem nastupu je imperativ. Masvidal bi zbog novca pristao na meč protiv McGregora bez ikakvog razmišljanja, ali unutar velter kategorije jedno ime nameće mu se kao najlogičniji protivnik u sljedećem nastupu.

''Meč koji ima puno smisla za mene jeste onaj protiv Gilberta Burnsa. Sviđa mi se način na koji se on bori. Dolazi dati sve od sebe, a način na koji me prozvao je sjajan: 'Hej, idemo se boriti. Saznajmo tko je najopakiji tip i idemo prebiti jedan drugoga.' Kad se u potpunosti oporavim, nadam se boriti protiv tog tipa.'', dodao je Masvidal.

U nastavku razgovora istaknuo je kako bi meč protiv Conora svakako bio prioritet, jer Burns jednostavno nije toliko veliko ime kao Conor i zarada bi bila puno manja. Ali očito Jorge cijeni Burnsa kao osobu i borca, a pobjedom protiv Brazilca, opet bi se primaknuo samom vrhu kategorije. Nema sumnje kako bi gledali sjajan meč ako ih UFC odluči upariti.

Linker
26. travanj 2024 05:37