UFC

Junior dos Santos objasnio kako su ga tjerali da prihvaća borbe u UFC-u: ‘Postao sam im bezvrijedan‘

Junior dos Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni brazilski MMA teškaš opisao je kako UFC loše tretira svoje borce

Dugi niz godina, Junior dos Santos (21-9-0, 15-8 UFC) glasio je za jednog od najboljih MMA boraca na svijetu. Brazilac se 2011. godine okitio i titulom prvaka UFC-ove teške kategorije.

Pobjeđivao je ''Cigano'' imena kao što su Cain Velasquez, Mirko ''Cro Cop'' Filipović, Stipe Miočić, Frank Mir, Mark Hunt i mnogi drugi. Fantastične boksačke vještine bile su njegova glavna odlika i Brazilac je bez sumnje jedan od najvećih teškaša u povijesti UFC-a.

Sredinom 2019. godine, Francis Ngannou nokautirao je JDS-a, a nakon toga uslijedila su još tri uzastopna poraza za ''Cigana''. Iako su ga pobjeđivali vrhunski borci poput Blaydesa, Rozenstruika i Ganea, najjača svjetska MMA promocija otpustila je JDS-a nakon četiri poraza zaredom.

Dos Santos je utočište pronašao u Eagle FC promociji koju vodi Khabib Nurmagomedov. Večeras na Eagle FC 47 eventu čeka ga debi za promociju, a protivnik će mu biti Yorgan De Castro.

Ususret nastupu, Junior dos Santos dobio je priliku osvrnuti se na svoj rastanak s UFC-om, a sve je opisao u razgovoru za MMA Fighting.

''Odmah nakon što sam stigao kući (nakon poraza od Ganea), nazvali su me iz UFC-a i rekli: 'Moraš se boriti protiv Marcina Tybure za 20 i nešto dana.' a ja sam zadobio potres mozga u meču koji sam upravo odradio. Rekao sam da se ne mogu boriti i par dana kasnije sam otpušten.'', započeo je JDS objašnjavajući kako funkcioniraju stvari u UFC-u.

''Bolje je biti izvan promocije, nego boriti se u takvom stanju. Kroz posljednja dva meča ucjenjivali su me prijetnjama da ću biti otpušten ako ih ne prihvatim. To nije način na koji se tretira ljude, pogotovo ne prema borcima koji su podigli njihov brand na ove razine. Potrebne su promjene'', dodao je ''Cigano''

Legendarni Brazilac nije prvi, a neće biti niti posljednji koji kritizira odnos UFC-a prema svojim borcima. Brojni su bili nezadovoljni tretmanom promocije. Sve to rastužuje određene borce, naročito legende kao što je Junior dos Santos.

''Nisu me više cijenili u UFC-u. Pokušavali su me iskoristiti. Nisam više bio sretan tamo. Nisam se mogao pripremiti pravilno. Volim doći na meč s određenim intenzitetom i tenzijama. Ako se sjećate, nekoć bih pokazivao prstom prema tlu uoči borbe. Svaki put bih to radio. Čak sam i s time prestao kasnije, jer jednostavno se nisam tako osjećao. Postao sam im bezvrijedan, a to me čini tužnim. Oni jako loše tretiraju borce koji zapravo pomažu u izgradnji njihova branda.'', pojasnio je JDS.

Nije Brazilac ipak samo kritizirao promociju. Određene stvari mu se sviđaju unutar UFC-a i morao im je odati počast za sav doprinos ovom sportu.

''Ne kažem da UFC nije super, zato što jesu. Oni su podigli sport na drugu razinu i cijeli svijet zbog njih zna za MMA. Dana White i UFC učinili su odlične stvari za MMA zajednicu. Mislim da jedino što moraju, jeste dati više slobode svojim borcima i bolje plaće. Borci su ti koji donose zaradu i stoga ih trebaju poštovati.'', zaključio je JDS.

Linker
29. travanj 2024 01:32