UFC

Jose Aldo: ‘Ukoliko pobijedim u subotu, mislim da sam sljedeći na redu za napad na titulu‘

Jose Aldo

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Aldo je ostao u sjeni ‘gužve‘ ovog vikenda

U sjeni svih priredbi ovog vikenda, koje prati isto tako mnoštvo izjava različitih boraca, nekako je u sjeni ostala prava legenda i istinski veteran ovog sporta. Jose Aldo se ovog vikenda bori protiv Meraba Dvalishvilija, a bivši prvak se nada kako b mu ova pobjeda donijela novi napad na titulu u njegovoj bantam kategoriji.

Aldo je trenutno u nizu od tri pobjede i to protiv Roba Fonta, Marlona Vere i Pedra Munhoza. Respektabilna su ova imena s obzirom na Aldove godine i staž, tako da nije čudno očekivati da bi ga mogli gledati u novoj borbi za titulu ukoliko i u subotu dođe do pobjede.

‘‘Zapravo mislim da bih se trebao boriti za titulu. Htio sam se boriti protiv Sterlinga, ali on je izabrao Dillashawa. Vjerujem da ću, ukoliko pobijedim ovu borbu, biti sljedeći izazivač za pojas‘‘, rekao je Aldo.

Dotaknuo se i borbe za titulu u njegovoj kategoriji: ‘‘Mislim da će pobijediti Aljo zbog toga jer je u boljoj fazi karijere. Bori se na visokom nivou, a vrijeme koje se Dillashaw nije borio samo ide protiv njega. U ovom trenutku je sve na Sterlingovoj strani.‘‘

Vjerujemo da će Aldo, ukoliko u subotu pobijedi, uistinu dobiti priliku da još jednom odnese UFC-ovo zlato. Vjerujemo da bi većina fanova voljela vidjeti da Aldo na ovaj način okruni svoju karijeru, u kojoj se na visokom nivou bori već dugi niz godina.

Linker
26. travanj 2024 19:32