UFC

Još jedan vrhunski okršaj zakazan je za UFC 299 priredbu: Mateusz Gamrot borit će se protiv bivšeg prvaka!

Mateusz Gamrot

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
U ožujku sljedeće godine gledat ćemo sjajan UFC-ov PPV "event"

U utorak su iz UFC-a objavili kako su ponovno ugovorili borbu Jailtona Almeide i Curtisa Blaydesa za UFC 299 priredbu (9. ožujka 2024.), a samo dan kasnije stigla je vijest kako ćemo na istom eventu gledati okršaj u lakoj kategoriji između Mateusza Gamrota (23-2-1) i Rafaela dos Anjosa (32-15).

Gamrot trenutno zauzima poziciju šestog borca UFC-ove lake divizije, a posljednji je meč odradio kraje rujna kada je prekidom pobijedio Rafela Fizieva (nakon što je ovaj u drugoj rundi ozlijedio koljeno). Pola godine prije toga je poljski borac podijeljenom sudačkom odlukom slavio nad Jalinom Turnerom na UFC 298 priredbi, dok je u listopadu prošle godine (UFC 280) upisao poraz jednoglasnom sudačkom odlukom od Beneila Dariusha.

Rafael dos Anjos, s druge strane, trenutno se nalazi na 11. poziciji UFC-ovog "lightweigtha", a borba s Gamrotom predstavljat će njegov povratak u laku kategoriju nakon što je posljednje dvije borbe odradio u velteru. Sredinom kolovoza izgubio je od Vicentea Luquea jednoglasnom sudačkom odlukom, dok je devet mjeseci ranije završio Bryana Barberenu u drugoj rundi ("neck crank").

Podsjetimo, UFC 299 priredbu predvodit će borba za titulu u bantam diviziji između Seana O‘Malleyja i Marlona Vere.

Linker
27. travanj 2024 10:46