UFC

Mateusz Gamrot došao do nove velike pobjede: Svladao legendarnog dos Anjosa, a zatim prozvao Makhacheva!

Mateusz Gamrot 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dos Anjos je u prvoj rundi uzdrmao Poljaka, no Gamrotovo hrvanje je na kraju ipak presudilo

Preliminarni dio večerašnje UFC 299 priredbe otvorio je okršaj u bantam kategoriji između Pedra Munhoza i Kylera Phillipsa. Phillips je protiv Munhoza tražio put na rang ljestvicu bantam kategorije, a u prvoj rundi je djelovao dosta konkretno, no nekoliko puta je Munhozu zadao i ubod u oko.

Nastavio se Phillips boriti tako visokim tempom i u drugoj rundi, bacao je odlične kombinacije i pogađao Munhoza unatoč tome što se borio sa zadnje noge gotovo cijelo vrijeme. U posljednjoj rundi gledali smo poprilično sličnu akciju, a Phillips je svojim udarcima ipak nanio više štete. To ga je i dovelo do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Uslijedio je meč između Mateusza Gamrota i legendarnog Rafaela dos Anjosa. Dos Anjos je nastojao isprati gorak okus iz svog posljednjeg nastupa kada je izgubio od Vicentea Luquea, dok je Gamrot ušao iz pobjede protiv Rafaela Fizieva. Neuništivi bivši prvak odlučio se prihvatiti meč protiv borca kojeg mnogi smatraju budućim izazivačem, a Gamrot je prema kladionicama bio favorit.

Rano je Gamrot počeo pritiskati, no itekako se opekao jer ga je dos Anjos uzdrmao već prilikom prvih razmjena i poslao ga na pod! Sve se to dogodilo u manje od dvije minute borbe, no uspio je preživjeti te su nastavili borbu na nogama. Gamrot je u drugom dijelu runde došao do rušenja, no nije nanio neku štetu u parteru. Kako god, skupio je nešto vremena kontrolirajući dos Anjosa.

Nešto je agresivnije dos Anjos ušao u drugu rundu, no ovoga puta se Gamrot nije želio kockati te ga je srušio već u prvoj minuti. Odveo ga je do kaveza gdje su završili u klinču, no ubrzo su se razdvojili. Gamrot je imao jasan plan – pritiskati i rušiti, što mu je donekle funkcioniralo. Rundu je Gamrot zaključio širom otvorenih usta i s nekoliko jako dubokih udaha.

Sličnu akciju smo gledali i u posljednjoj rundi. Gamrot je tražio i dobio rušenje, no dos Anjos se brzo izvukao i nastavio meč na nogama. To nije obeshrabrilo Gamrota koji je nastavio sa svojom taktikom i hrvanjem. To ga je i dovelo do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
28. travanj 2024 06:44