UFC

Jamahal Hill javno dao obećanje: ‘Nokautirat ću Pereiru, a vi ga i dalje dižite u nebesa koliko god želite‘

Alex Pereira 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
‘Sweet Dreams‘ misli kako je to za Pereiru, laku noć: J***no ću ga nokautirati‘

Jahamal Hill, bivši prvak poluteške kategorije koji svoju titulu nikada nije izgubio, ima priliku vratiti ono što mu pripada u glavnoj borbi večeri na najvećem događaju u povijesti MMA-a protiv Alexa Pereire na UFC-u 300. Jamahal Hill je pobijedio Pereirinog glavnog trenera, Glovera Teixeiru na UFC-u 283, i preuzeo napušteni naslov nakon što ga je Jiri Prochazka morao napustiti zbog vlastite ozljede. Nedugo nakon, „Sweet Dreams“ zadobiva također ozljedu Ahilove tetive, igrajući prijateljsku „pick-up“ košarku te također mora prepustiti zlatni pojas.

Nakon što je 32-godišnjak prepustio naslov kako bi omogućio diviziji da krene dalje, UFC je dogovorio borbu za Alexa Pereiru protiv Jirija Prochazke, nakon što je Pereira pružio impresivnu izvedbu protiv Jana Blachowicza u svom MMA debiju u poluteškoj kategoriji.

Pereira je završio Prochazku u drugoj rundi, postavši svjetski UFC prvak u dvije kategorije, u samo sedam borbi.

Izgleda da Jahamal Hill jedini nije impresioniran „Poatanom“, govoreći kako je bolji od njega u svim pogledima.

U nedavnom intervjuu za Bodog Canada Hill govori: “Osjećam se kao da sam jednostavno bolji. Rekao sam to u više intervjua, ljudi mi ne vjeruju, ja sam zaista svugdje bolji od njega. Neće proći dobro, zato volim sve priče i povike da je Pereira taj mitski borac.“

"Dižite ga u nebesa koliko god želite, tako da kad ga razotkrijem, pobjeda bude još slađa."

Ovo će biti Hillova prva borba od ozljede što bi moglo biti zabrinjavajuće. Unatoč tome, vjeruje da će nokautirati Pereiru, ali poštuje Brazilca kao veličinu u sportu.

“J***no ću ga nokautirati. I kada ovo kažem, ovo nije uvreda prema Alexu, sviđa mi se Alex, mislim da je duhovit, mislim da donosi pozornost, dobru energiju i dobru karizmu u ovaj sport.” objasnio je Hill.

14. travnja donosi nam još velikih borbi poput: Justin Gaethje protiv Maxa Hollowaya za BMF titulu, Bo Nickal - Cody Brundage, Charles Oliveira - Arman Tsarukyan te Jiri Prochazka protiv Aleksandra Rakića kao samo neki od spektakularnih mečeva koje možemo očekivati.

Linker
26. travanj 2024 05:34