UFC

Israel Adesanya šokirao izjavom: ‘Uzimam dulju pauzu, nemam više što dokazivati!‘

Israel Adesanya

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Moram se posvetiti samom sebi‘

Israel Adesanya planira uzeti dulju pauzu od MMA-a nakon što je izgubio pojas u srednjoj kategoriji od Seana Stricklanda.

Adesanya (24-3, 13-3 UFC) je među najaktivnijim borcima u organizaciji kada pogledamo posljednjih nekoliko godina s pet mečeva za naslov prvaka u proteklih 20 mjeseci. Uživao je u prilici da često bude u oktogonu, ali je osjetio da je počeo stagnirati, a to se odrazilo u njegovom velikom porazu od Stricklanda koji je izgubio pojas srednje kategorije na UFC-u 293 u rujnu.

"Prije ove borbe mislio sam: ‘Znam da sam na kraju svoje karijere, pa želim odraditi što više mogu jer znam da sam završio s ovim i da će mi nedostajati‘. 14 mjeseci i četiri borbe, nisu samo borbe, tu je i trening i sve. Imao sam ozljede u borbi s (Alexom) Pereirom, vidjeli ste to. Ne tražim nikakve isprike. Strickland me dobio jer je bio bolji borac te večeri. Dobro je radio svoj posao i imao je dobar tim iza sebe", započeo je te nastavio:

“Sada ću uzeti vremena da se brinem o sebi i jedno dulje vrijeme neću se boriti. Sigurno se neću povući jer se poznajem – neću otići na ovakav način. Ne trebam više ništa dokazivati, ali znam što mogu učiniti i promijeniti u svom životnom stilu da se moje tijelo prilagodi onome gdje trebam biti. Idem se izliječiti i dugo me nećete vidjeti kako se borim.”

Adesanya nije ponudio točan vremenski okvir niti potencijalne protivnike za njegov povratak. Ipak, 34-godišnjak je smatrao da je sada pravo vrijeme da se privremeno povuče. Nakon gubitka naslova od Stricklanda, otkriveno je da je Adesanya zaustavljen i optužen za vožnju u pijanom stanju samo 18 dana prije UFC-a 293. Ispričao se zbog svoje loše odluke i obećao da će se poboljšati u budućnosti.

Adesanya je rekao da prihvaća priliku da sjedi sa strane, pogotovo ako to daje priliku njegovom dobrom prijatelju Kamaruu Usmanu da se izbori za pojas u srednjoj kategoriji. Usman će se boriti protiv Khamzata Chimaeva kao zamjena za Paula Costu na UFC-u 294 sljedećeg vikenda u Abu Dhabiju, a čelni čovjek UFC-a Dana White rekao je da će se pobjednik boriti protiv Stricklanda za pojas. Adesanya nije siguran je li ga UFC pozvao da se bori s Chimaevim na "short notice", ali dodao je kako to svejedno ne bi prihvatio.

"Siguran sam da su nazvali moj tim, ali dobili su odgovor mog tima koji je glasio:‘On se trenutno ne bori‘. Nadam se da se to dogodilo.”, zaključuje ‘‘Izzy‘.

Linker
01. svibanj 2024 07:44