UFC

Volkanovski otkrio najveće Khamzatove adute protiv Usmana: ‘Teško će mu biti nositi se s ovime na ‘short notice‘‘

Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nema sumnje da je Usman definitivno najteži protivnik s kojim će se Chimaev susresti do sada, te će svakako biti zanimljivo za vidjeti kako će Usman izgledati u srednjoj kategoriji

Ovoga nas tjedna očekuje pravi spektakl u Abu Dhabiju, odnosno UFC 294 priredba koja je prošloga tjedna doživjela pravu ‘‘rošadu‘‘. Charles Oliveira i Paulo Costa su otpali, a uskočili su Alexander Volkanovski i Kamaru Usman, tako da ćemo ovu priredbu i dalje s punim pravom nazivati spektaklom.

Najveće iznenađenje je možda bilo to što je Kamaru Usman prihvatio borbu protiv Chimaeva, i to u kategoriji iznad. Svoju prognozu ovoga meča dao je i Volkanovski, a smatra i da će Chimaev velike probleme stvoriti bivšem prvaku velter kategorije.

‘‘Mislim da će to na kraju završiti kao borba na nogama. Nikada nisam vidio Usmana kako se izvlači iz loših pozicija na parteru, njega je jako teško srušiti i dovesti u te pozicije, a još je i dobar dolje. Chimaev je ipak ogroman, znam da mnogi govore kako se borio u velteru, ali mislim da on iskreno više pripada srednjoj kategoriji. Usman je velik velteraš‘‘, rekao je Volkanovski na svom YouTube kanalu.

‘‘Mislim da i dalje Usman jednostavno mora biti u mogućnosti i dalje se nositi s tim. Mislim da može. Tempo? Sve mora biti na 100 posto… Mislim da će tempo od Chimaeva biti nešto što će mu stvarati probleme jer je ipak uskočio na ‘short notice‘.‘‘, dodao je.

Nema sumnje da je Usman definitivno najteži protivnik s kojim će se Chimaev susresti do sada, te će svakako biti zanimljivo za vidjeti kako će Usman izgledati u srednjoj kategoriji. Treba uzeti u obzir da neće skidati toliko kilograma i da će biti svježiji, a upravo to ovaj meč čini intrigantnijim.

Linker
30. travanj 2024 20:01