UFC

Ian Garry definitivno ima samopouzdanje McGregora: ‘Samo dvojica tipova pričaju dobro poput mene‘

Ian Garry

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Talentirani irski borac gaji izuzetno visoko mišljenje o svojim vještinama za mikrofonom

Među brojnim vrhunskim borcima (Volkanovski, 'Zombi', Yan, Sterling, Chimaev, Burns...) koji uzimaju svu pažnju UFC 273 priredbe, ne treba zapostaviti niti druge borce koji će nastupiti ovog vikenda u Jacksonvilleu.

Jedno od uzbudljivijih imena na preliminarnom dijelu priredbe, ono je Iana Garryja (8-0-0). 24-godišnji Irac, bivši je prvak velter kategorije u Cage Warriors promociji, a UFC debi odradio je u 11. mjesecu prošle godine. Nokautom u prvoj rundi zaustavio je Jordana Williamsa, a karizmom i stilom borbe, neodoljivo podsjeća na Conora McGregora.

Dodamo li da mu je nadimak ''The Future (Budućnost)'', jasno je da se radi o momku od kojeg se očekuju velike stvari. Garry se prošle godine preselio na Floridu te se priključio dvorani Sanforfd MMA. Sjajni treneri poput Henrija Hoofta i Grega Jonesa te odlični sparing partneri u vidu Gilberta Burnsa, Vicentea Luquea, Michaela Chandlera, ponekad Kamarua Usmana i mnogih drugih, garantiraju veliki napredak talentiranog irskog borca.

Garry se ovog vikenda protiv Dariana Weeksa (5-1-0, 0-1 UFC). Ne radi se o naročito zvučnom protivniku i dojam je kako promocija polako gradi Garryja. Zanimljiva činjenica leži u tome da je Garry debitirao na PPV priredbi u Madison Square Gardenu, a sada je ponovno dio PPV priredbe. Samouvjereni Irac tvrdi da zna zašto promocija radi takve poteze.

''Ja se pojavim, borim se, odradim svoju priču i dobar sam za mikrofonom. Samo dvojica tipova mogu pričati dobro poput mene. To su Chael Sonnen i Conor McGregor. Niti jedno drugo ime neću dodati na tu listu. Radi se o nečem prirodnom za mene, jednostavno sam dobar u tome. Tijekom 'fight weeka' često nailazite na mene, a čak i kad pričam s vama, to je jednostavno ono što jesam. Uživam dobro provodeći vrijeme i je**no volim ono što radim.'', rekao je Garry koji očito veliku pažnju pridaje svojim vještinama za mikrofonom.

Uzmemo li u obzir da Garry nastupa u velter kategoriji, vještine u kavezu bit će mu daleko potrebnije kako bi se probio. Vrh kategorije obiluje sjajnim borcima, a talenti poput Shavkata Rakhmonova, Seana Bradyja i Khamzata Chimaeva tek stižu u sami vrh. Upravo ovog potonjeg dotaknuo se Garry na konferenciji za medije. Chimaev je nakon samo četiri UFC meča dogurao do borbe protiv Burnsa koji je drugorangirani izazivač u velter kategoriji.

Ian Garry tvrdi kako on nema takve ambicije i ne želi preskakati stepenice. Svjestan je mladi Irac kako mora poraditi na brojnim aspektima svoje igre i preskakanje stepenica moglo bi ga skupo koštati.

''Ne, ne želim biti poput Chimaeva. Želim li se boriti protiv najboljih na svijetu? Apsolutno. Hoću li se boriti protiv najboljih tipova na planetu? Sto posto hoću. Kad dođe vrijeme. Ja sam 24-godišnjak. Koliko je Khamzat star? 28 godina mu je? (01.05. napunit će 28 godina, op.a.). Ako se u naredne četiri godine budem borio dvaput godišnje, pričamo o osam mečeva. To me potencijalno dovodi do 16-0 omjera. Stvar je samo u napretku i poboljšanju.'', rekao je Garry koji planira strpljivo graditi svoju karijeru.

Potencijalni Conorov nasljednik uistinu jeste mlad i nema potrebe za žurbom. Radi se o momku koji uistinu obećava i kad su govorne vještine u pitanju, a promocija će se sigurno potruditi kako bi pravilno i strpljivo gradili Garryja koji svakako miriše na novu zvijezdu. Hoće li ''Future'' opravdati svoj nadimak, ili će brzo završiti u ropotarnici povijesti, vrijeme će pokazati. U svakom slučaju, ne propustite nastup ovog momka na UFC 273 priredbi, kao niti njegov govor nakon meča. Naravno, ako pobijedi.

Linker
26. travanj 2024 08:51