UFC

Hoće li se Conor McGregor vratiti sportu? Dana White nije siguran hoće li Irac nastupiti tijekom 2024. godine

Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najveća svjetska MMA zvijezda dugo je izvan kaveza, a krajnje je upitno hoće li se ikad vratiti profesionalnim nastupima

Koliko puta smo već slušali izjave Dane Whitea o povratku Conora McGregora, teško je prebrojati. Irac je još u sedmom mjesecu 2021. godine slomio nogu u meču protiv Dustina Poiriera. Dvije i pol godine prošle su od tog nesretnog događaja, ali povratak McGregora i dalje nije niti na vidiku.

Nadali smo se da će Conor nastupiti još prošle godine, jer ipak je obnašao ulogu glavnog trenera u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. On i Michael Chandler trebali su se međusobno obračunati nakon finala sezone. Nije se dogodilo.

Pretpostavljalo se kako UFC čuva McGregora za veliku priredbu u Madison Square Gardenu, ali Conor nije nastupio niti u 11. mjesecu prošle godine. Puno se pričalo i o USADA-inom antidopinškom protokolu. Dugo je Conor odbijao priključiti se njihovom nadzoru, ali sve to postalo je nebitno, jer USADA od početka ove godine ne surađuje s UFC-om.

Mnogi su vjerovali kako će McGregor predvoditi UFC 300 priredbu, ali minimalne su šanse da će se to uistinu dogoditi. Spominjao se zatim povratak krajem šestog mjeseca, u sklopu International Fight Weeka. Čini se da je i ta opcija otpala, jer prema riječima Dane Whitea, McGregor se neće vratiti sve do jeseni!

‘‘Nadam se da će se vratiti ove godine. Nemamo datum. Nadam se da će to biti negdje tijekom jeseni, tada bismo mogli ugovoriti taj meč.‘‘, rekao je Dana u ‘‘The Pat McAfee Showu‘‘, a očito ni sam Dana nije siguran hoće li se McGregor vratiti ove godine.

Sve to samo dodatno ide u korist onima koji svo vrijeme tvrde da se McGregor zapravo neće niti vratiti u UFC-ov kavez. Konstantno se njegov povratak odgađa, a problem vjerojatno leži u Conorovom pristupu i manjku motivacije. McGregor je uvjerljivo najbogatiji MMA borac na svijetu, prošao je kroz tešku ozljedu i teško mu je zamjeriti na manjku motivacije i želje za povratkom u tako surov sport. Možda je vrijeme da UFC i Conor prihvate činjenicu da povratka neće biti, jer ovako zavlače publiku, ali i Michaela Chandlera koji strpljivo čeka taj meč.

Linker
20. travanj 2024 02:25