UFC

Godine su samo broj: 40-godišnji Jim Miller sinoć je osvojio svoj 15. UFC bonus, nagrađena su ukupno četvorica boraca

Jim Miller

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Legendarni američki borac lake kategorije zasluženo je osvojio dodatnih 50 tisuća američkih dolara

UFC je na nešto ‘‘tiši‘‘ način, bez previše pompe, otvorio ovu kalendarsku godinu. Najveća svjetska MMA organizacija sinoć je održala svoj prvi ovogodišnji event, ali ‘‘fight card‘‘ nije bio nakrcan zvijezdama i velikim imenima.

UFC Fight Night 234 event predvodili su Magomed Ankalaev i Johnny Walker, a sinoć održani event zapravo je uvertira u ono što slijedi za tjedan dana, a to je UFC 297. Unatoč manjku najvećih zvijezda, sinoćnji event ponudio je nekoliko odličnih izvedbi.

Magomed Ankalaev bez većih problema porazio je Johnnyja Walkera, a do pobjede nokautom došao je nakon nešto manje od osam minuta borbe. Walker je puno pričao ususret ovog, ali i ususret njihovog prvog međusobnog obračuna koji je neslavno završio ‘‘no contestom‘‘. Ankalaev je svo to vrijeme isticao kako je jednostavno bolji borac od Walkera, a to je na kraju i dokazao unutar kaveza. Sjajan je to početak godine za dagestanskog poluteškaša, a ‘‘šlag na tortu‘‘ je bonus u iznosu 50 tisuća američkih dolara kojim je Ankalaev nagrađen za svoj nastup.

Osim Ankalaeva, još trojica boraca mogu se pohvaliti osvajanjem bonusa. Jedan od njih je i legendarni Jim Miller. 40-godišnji američki borac lake kategorije sinoć je upisao svoj 43. nastup u UFC-u i došao je do 26. pobjede. ‘‘Submissionom‘‘ u trećoj rundi Miller je porazio Gabriela Beniteza, dokazao je kako se još uvijek može ravnopravno natjecati u najvećoj MMA organizaciji, a bonus uvijek dobro dođe.

Milleru je pobjeda nad Benitezom zapravo 10. pobjeda ‘‘submissionom‘‘ u lakoj kategoriji i sada dijeli prvo mjesto s Charlesom Oliveirom kad su u pitanju pobjede ‘‘submissionom‘‘ unutar lake kategorije. Što se bonusa tiče, Miller je bonuse osvajao 15 puta i s Joeom Lauzonom dijeli četvrto mjesto na UFC-ovoj ljestvici boraca s najviše osvojenih bonusa.

Brunno Ferreira i Marcus McGhee dvojica su preostalih boraca koji su nagrađeni bonusom za najbolju izvedbu. McGhee je odradio odličan meč protiv Gastona Bolanosa i Peruanca je nokautirao u drugoj rundi. Brunno Ferreira nokautira je Phila Hawesa krajem prve runde i upisao je drugu pobjedu nokautom u svom trećem UFC nastupu.

Bonus za najbolju borbu večeri ovaj put nitko nije dobio.

Linker
27. travanj 2024 08:11