UFC

(FOTO) Račić poput Soldića: Za meč karijere se sprema s velikim GSP-om!

Soldić, Račić, Jun
 Screenshot (Instagram)
Antun Račić će najvažnije pripreme dosadašnje karijere odraditi u kanadskom TriStaru i tako će slijediti primjer kolege iz UFD Gyma Roberta Soldića koji se već nekoliko puta pripremao u slavnoj dvorani. "Killera" za točno mjesec dana, 9. studenog u Areni Zagreb, očekuje obračun za titulu KSW prvaka u bantam kategoriji.

Dubrovčanin je ovih dana doputovao u Montreal gdje trenira u poznatoj dvorani koju vodi Firas Zahabi. Upravo je Zahabi bio u kutu na posljednjem meču Robertu Soldiću na jubilarnom KSW-u 50 u Londonu, a radi se o vjerojatno najpoznatijem MMA stručnjaku u ovom trenutku u svijetu. Račić je na službenom Instagramu objavio fotografiju s bivšim višestrukim UFC prvakom Georgesom St. Pierreom. Iako u mirovinu, GSP je redovito u dvorani o čemu je Soldić svjedočio naskon povratka s posljednjih priprema.

Upravo se ovih dana ponovno glasno šuška da bi se St. Pierre mogao vratiti u Octagon za meč protiv Khabiba Nurmagomedova. Čitavu karijeru se natjecao u velteru da bi zatim u posljednjem meču napao titulu u srednjoj, pa je jasno da su mnogi skeptični može li se Kanađanin uopće spustiti u diviziju do 70 kilograma. S obzirom da trenutačnu veličinu to je itekako moguće. Barem se tako čini na fotografijama.

Račić (23-8-1) je do sada upisao četiri nastupa u KSW-u te je u svima upisao pobjedu. Prije toga je već napadao titule Superior FC i Respect FC promocija, borio se u M-1 Global, a titulu prvaka perolake kategorije držao je i FFC-u. Potvrdu pozicije izazivača dobio je pobjedom nad Pawelom Polytilom ostvarenom u svibnju na KSW 49 priredbi.

Račića u meču za titulu čeka Damian Stasiak (11-6) njegov je vršnjak kojeg pamtimo iz UFC-a, gdje je upisao dvije pobjede i četiri poraza prije nego je dobio otkaz iz promocije. Jednu od tih pobjeda ostvario je u travnju 2016. godine, kad je na Fight Nightu u Areni Zagreb gušenjem u prvoj rundi savladao Filipa Pejića. Ovog puta ponovno dolazi pokušati zaustaviti domaćeg borca, a samopouzdanje mu puni činjenica što je već upoznao osjećaj nastupa pred punom Arenom domaćih navijača. Nakon otkaza iz UFC-a odradio je jednu borbu u poljskoj RWC promociji. Tamo je ostvario pobjedu, a onda je došao i poziv KSW-a.

Linker
16. svibanj 2024 14:27