UFC

Deiveson Figueiredo: ‘Nisam vidio kvalitetu u Morenovoj igri, očajan je na nogama‘

Deiveson Figueiredo vs Brandon Moreno

 Katelyn Mulcahy/Getty Images/Profimedia
Borba će vjerojatno biti u prvom mjesecu

Prvak UFC-ove muha kategorije Deiveson Figueiredo bi do kraja ove ili početkom sljedeće godine trebao pokušati ujediniti pojase protiv trenutnog vlasnika onog privremenog, Brandona Morena. Moreno je na UFC 277 eventu u trećoj rundi nokautirao KKF-a udarcem u jetru te je tako postao privremeni prvak muha kategorije.

U svom nedavnom intervjuu Figueiredo je objasnio zašto nije bio impresioniran Morenovim nastupom, iako se mora priznati da je izgledao jako dobro. Također, rekao je da očekuje da će biti veliki favorit protiv simpatičnog Meksikanca:

‘‘Nisam vidio kvalitetu u njegovoj igri. Vidio sam tipa koji se tukao s Kara-Franceom. On postane očajan kad je na nogama, ne može primiti udarac, a i teško mu je prokužiti me. On mene vidi kao agresivnog tipa koji ide po nokaut, a ja sam u našoj posljednjoj borbi bio smireniji od njega. Jako dobro zna da sam ja drugi tip u svakoj borbi‘‘, rekao je Figueiredo.

Otkrio i koju lokaciju preferira: ‘‘Želim se boriti kod kuće, želim osjetiti tu toplinu brazilskih fanova. Želim im pružiti dobar show, zaista to želim. Tražit ću da se borba održi u prvom mjesecu, nadam se da će UFC razumjeti i dogovoriti borbu u Brazilu.‘‘

Inače, Moreno i Figueiredo su se već tri puta borili. Prvi puta krajem 2020. godine kad je borba bila neriješena, drugi put u ljeto 2021. kad je Moreno pobijedio, te posljednji put u prvom mjesecu ove godine kad je Figueiredo pobijedio sudačkom odlukom.

Linker
29. travanj 2024 01:34