UFC

Dariush rekao da su njemu obećali da će biti zamjena za Oliveiru i Makhacheva: ‘Netko igra igrice‘

 Beneil Dariush

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Od samog početka je službena zamjena Volkanovski, ali očito su i njemu nešto obećavali

Ljetos smo pisali o tome kako je Alexander Volkanovski službena zamjena ukoliko nešto pođe po krivu između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire, no kasnije su se počele pojavljivati glasine da će to biti Beneil Dariush. S obzirom na komercijalnu vrijednost cijelog eventa vrlo je bilo izgledno da će to biti Volkanovski, a s druge strane Dariush je na istom eventu imao dogovorenu borbu protiv Mateusza Gamrota.

Iako je Volkanovski nakon posljednje pobjede najavio prelazak u laku kategoriju i napad na titulu, vjerojatno bi i njemu bilo puno ugodnije to napraviti kada par mjeseci unaprijed zna sigurnog protivnika nego da na ‘‘short notice‘‘ uleti kao zamjena za jednog od boraca.

Volkanovskom čak ni kladionice ne vjeruju da bi bio uspješan u tom naumu, te su mu dale ulogu autsajdera i protiv Makhacheva i protiv Oliveire. Kako god, Volkanovski je sada službena zamjena za ‘‘main event‘‘ UFC-a 280 iako se vjerojatno većina nada kako neće biti potrebe za zamjenom.

Što se događa iza kulisa, očito nikome nije jasno. UFC je na ljeto izašao s informacijom da će Volkanovski biti zamjena, ni izgleda da su isto rekli i Beneilu Dariushu koji je ostao zbunjen kada je neki dan Volkanovski i potvrđen:

‘‘Iskreno, ja sam zbunjen. Ne znam je li on taj koji igra igrice ili UFC, zato što su meni rekli fa ću ja biti zamjena. To je cijela poanta imanja još jedne take borbe u lakoj kategoriji na cardu. U slučaju da nešto krene po zlu, ne razumijem što se događa. Imam jedan cilj i to je Gamrot, ali zašto su mi onda rekli da sam ja zamjena?‘‘, rekao je Dariush za Sirius XM.

Tko god da bio zamjena, nadamo se da neće trebati i da ćemo gledati ono što trebamo gledati.

Linker
06. lipanj 2024 11:04